Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άκυρο σε κυβέρνηση & λοιμωξιολόγους - Σε πάρκα και παραλίες ξεχύθηκαν οι Αθηναίοι (Video)

Απίστευτες ουρές και στα σούπερ μάρκετ!

6 Μαρτίου 2021 15:37
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άκυρο σε κυβέρνηση & λοιμωξιολόγους - Σε πάρκα και παραλίες ξεχύθηκαν οι Αθηναίοι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άκυρο έφαγαν η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι από τους Έλληνες πολίτες καθώς από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη δρόμοι και παραλίες έσφιζαν από ζωή αφού εκατομμύρια πολίτες βγήκαν μαζικά να απολαύσουν τον ήλιο, κάνοντας τον έλεγχο αδύνατο.

Ολόκληρη η παραλιακή της Ποσειδώνος είναι γεμάτη από κόσμο, οικογένειες με τα παιδιά τους και νεαρά άτομα που απολαμβάνουν την βόλτα τους πίνοντας ένα καφέ στο πόδι. Μεγάλη κίνηση υπάρχει και στα πάρκα και τις πλατείες της Αττικής.

Ουρές υπάρχουν επίσης στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, προκειμένου ο κόσμος να προμηθευτεί τα αναγκαία.

Κωδικοί 2,4 και 6: Η μεγάλη ανατροπή που πρέπει θα γνωρίζετε - Θα "φάτε" πρόστιμο 300 ευρώ

Διευκρινίσεις για τον “γρίφο” του κωδικού 4 αλλά και απαντήσεις σε τηλεθεατές του ΣΚΑΪ για τους κωδικούς 2 και 6 έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στην ερώτηση για τον κωδικό 4, δηλαδή πώς θα διακριβώνεται ότι ο πολίτης πηγαίνει σε άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια ή πάει για βόλτα, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι είναι “δύσκολο να βάλουμε αυστηρούς κανόνες” επικαλούμενος και την ατομική συνείδηση των πολιτών.

Διευκρίνισε πάντως ότι εάν είναι 2 άτομα στο αυτοκίνητο που πρέπει να πάει να συνδράμει κι όχι 1, πρέπει να αιτιολογηθεί αυτό. “Υπάρχουν αξιολόγικα στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν γίνεται ανακριτική διαδικασία.

Έχουμε βάλει περιορισμούς πλέον στη χρήση των SMS κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι το Μάρτιο, νομίζουμε ότι θα περιορίσουν αρκετά την άσκοπη μετακίνηση” τόνισε.

Κωδικοί 2,4 και 6

Για τον κωδικό 2 και τον περιορισμό που υπάρχει στην χιλιομετρική απόσταση (2 χιλιόμετρα) δήλωσε ότι όντως ορισμένα χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ, ωστόσο ο κατά τόπους αστυνομικός που γνωρίζει την περιοχή δεν θα φέρει αντίρρηση. Παράλληλα, για φαρμακείο μπορείς να μετακινηθείς και εκτός περιοχής.

“Η λογική (του περιορισμού) είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που επιθυμείς ίσως για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου” εξήγησε ο υφυπουργός.

Για οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο και χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο αποσαφήνισε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. “Πρέπει να γίνεται χρήση με πεζό τρόπο ή με ποδήλατο η συγκεκριμένη μετακίνηση” διευκρίνισε.

13033 κωδικοί

Σε ό,τι αφορά το 13032 ο Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο, και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν εξετάσει και άλλες τεχνικές λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο λιανεμπόριο να λειτουργήσει χωρίς κατάχρηση. “Θα στέλνεις κενό μήνυμα” διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς (όχι κωδικό).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share