Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Ο Βλάχος απαντά στον Κούγια - «Αστειότητες τα περί σκευωρίας» (Video)

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί έναν άνθρωπο που έχει κακοποιηθεί»

6 Μαρτίου 2021 14:27
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Ο Βλάχος απαντά στον Κούγια - «Αστειότητες τα περί σκευωρίας» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, έδωσε ο Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί κάποιους από τους ανθρώπους που κατήγγειλαν για βιασμό τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, με τις μηνύσεις σε βάρος του να είναι πλέον τρεις.

"Διαδόθηκε η άποψη ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Θεωρώ ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστειότητες. Εδώ υπάρχει μια έντονη κοινωνική ανάγκη να διαλευκανθούν οι υποθέσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι σε πολλούς ήταν γνωστές" δήλωσε ο κ. Βλάχος, που μίλησε στο Open.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο κίνημα MeToo που ξεκίνησε στην Ελλάδα μετά την καταγγελία Μπεκατώρου, τονίζοντας ότι η αξιοπιστία των καταγγελλόντων θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και μόνο.

"Τώρα πλέον μετά από αυτό που ξεκίνησε η κα. Μπεκατώρου και το MeToo, που κάνω μια παρένθεση ότι δεν πρέπει να συνδέεται με αυτές τις καταγγελίες γιατί είναι αδικήματα σε άλλον συγκεκριμένο χώρο.

Με το που ξεκίνησε το να ανοίγουν τα στόματα, η ανάγκη των ανθρώπων που υπέστησαν κακοποίηση έγινε τεράστια να ανοιχτούν και να το βγάλουν από πάνω τους.

Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σε επικοινωνία με δημοσιογράφους και εκπομπές, οι οποίες χειρίστηκαν με ευαισθησία αυτό το θέμα. Άνοιξαν την ψυχή και το στόμα τους.

Το επόμενο βήμα που έκαναν, ήταν να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη γιατί μιλάμε για αδικήματα, βαριά ποινικά αδικήματα, αν είναι αληθή αυτά που καταγγέλλουν οι μάρτυρες. Η αξιοπιστία τους όμως θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και δεν μπορούμε να λέμε εκ προοιμίου δημοσίως ότι πρόκειται περί σκευωρίας και να υποτιμούμε την ανάγκη των θυμάτων να μιλήσουν γι' αυτό που υπέστησαν" υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "η ανάγκη των εντολέων μου ήταν όχι μόνο να μιλήσουν για αυτά που υπέστησαν οι ίδιοι, αλλά και για να προστατεύσουν άλλα πιθανά θύματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν".

"Μην προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά και να πετάμε λάσπη από εδώ, να θολώνουμε το τοπίο από εκεί. Επιτέλους άνοιξαν στόματα. Η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε να ανοίξουν στόματα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί έναν άνθρωπο που έχει κακοποιηθεί. Διαδόθηκε η άποψη ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Θεωρώ ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστειότητες. Εδώ υπάρχει μια έντονη κοινωνική ανάγκη να διαλευκανθούν οι υποθέσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι σε πολλούς ήταν γνωστές" τόνισε ο ίδιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share