Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κρήτη: Συνωστισμός σε λαϊκή αγορά παρά το σκληρό Lockdοwn!

Τα σχόλια δικά σας!

6 Μαρτίου 2021 12:24
Κρήτη: Συνωστισμός σε λαϊκή αγορά παρά το σκληρό Lockdοwn!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλος συνωστισμός επικράτησε σε λαϊκή αγορά του Σαββάτου 6/3 στο Ηράκλειο Κρήτης, παρά το γενικό σκληρό Lockdοwn.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, αρκετοί πολίτες πήγαν στη λαϊκή, προκειμένου να κάνουν τα καθιερωμένα ψώνια του σπιτιού, την ώρα που η Περιφερειακή Ενότητα Ηράκλειου βρίσκεται σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου, αφού υπάρχει μεγάλη διασπορά.

Συνωστισμός σε λαϊκή της Κρήτης

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του cretapost, είναι χαρακτηριστικές. Με μάσκα οι περισσότεροι αλλά και μάσκα κάτω από τη μύτη, με συνοδεία μπύρας ή σουβλάκια αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν το πρωί στη λαϊκή αγορά της Κηπούπολης, χωρίς όμως να τηρούν σε αρετές περιπτώσεις τις αποστάσεις.

Συνωστισμός Κρήτη

Πολλοί φορούσαν μάσκα άλλοι, όμως, κυκλοφορούν σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα τους. Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι ήταν ανύπαρκτοι με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μετάδοση του ιού και τις συνέπειες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: cretapost.gr

Κρήτη: Σε "βαθύ κόκκινο" τα Ανώγεια - Τι ισχύει από σήμερα 6/3;

Στις περιοχές που βρίσκονται στο "βαθύ κόκκινο" είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε χθες, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share