Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά το lockdown - Τι θα στέλνουμε με SMS για να κάνουμε τα ψώνια μας (video)

Ποιο είναι το σχέδιο μέχρι στιγμής

5 Μαρτίου 2021 22:15
Κορωνοϊός: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά το lockdown - Τι θα στέλνουμε με SMS για να κάνουμε τα ψώνια μας (video)

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παίρνει πιο σκληρά μέτρα.

Σημειώνεται ότι η Βάνα Παπαευαγγέλου σε επίσημες δηλώσεις της ανέφερε πότε θα γίνει η άρση των μέτρων και γενικότερα το lockdown.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής υπάρχει ένα σχέδιο για το πως θα γίνεται η μετακίνηση μετά την άρση του lockdown αλλά και πως θα κάνουμε τα ψώνια μας.

Έρχονται μεγάλες αλλαγές.

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για μετά το lockdown

Ειδικότερα αλλαγές στις μετακινήσεις και στις αγορές από τα καταστήματα όταν το λιανεμπόριο ανοίξει σχεδιάζονται από την κυβέρνηση μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι πολίτες θα ψωνίζουν εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία τους ή σε μαγαζιά εντός δήμου.

Για παράδειγμα ένας κάτοικος Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω δήμου. Δηλαδή δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Μήνυμα στο 13032

Για να κάνουμε τα ψώνια μας θα στέλνουμε SMS στο 13032. Η χρήση του κωδικού θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για την ακρίβεια μια φορά το 24ωρο, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μοναδική εξαίρεση των παραπάνω θα ισχύει σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο. Τότε θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

Δείτε το βίντεο:

"Βόμβα" Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό: Σε σκληρό lockdown δύο ακόμη περιοχές - Τι ισχύει για ΚΤΕΟ και γάμους

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου από την Πέμπτη 4 Μαρτίου ισχύουν πιο σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι έχει σοβαρέψει αρκετά η κατάσταση με τα κρούσματα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη όπου στην πρώτη περιοχή εντοπίζονται τα περισσότερα.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε ότι δύο ακόμη περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown ενώ έδωσε και άλλες διευκρινήσεις για τα μέτρα.

Συνεχίζεται η εξέλιξη με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Οι δύο νέες περιοχές μπαίνουν σε lockdown

Ειδικότερα τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ένταξη της Φωκίδας και των Ανωγείων Ρεθύμνου στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο στις 6 το πρωί, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ΚΤΕΟ, τα οποία δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς του sms 2, αλλά και για την τέλεση γάμων, οι οποίοι τελικά θα γίνονται, αλλά με περιορισμό ατόμων.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Από την έναρξη της πανδημίας, τα δεδομένα αλλάζουν. Μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Οι μεταλλάξεις επιβαρύνουν την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να μένουμε σπίτι και μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Οι περιοχές που τα τελευταία 24ωρα έχουν παρουσιάσει αισθητή επιβάρυνση είναι η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου. Ειδικά στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59.

Το ιικό φορτίο αυξημένο σε Κοζάνη, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνου. Στη Λάρισα, μετά τον νέο σεισμό, αναστέλλεται η εφαρμογή των μέτρων από αύριο και παρακολουθούμε το φαινόμενο». Τα μέτρα σε Φωκίδα και Ανώγεια θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το πρωί στις 6».

Ανακοίνωσε νέα μέτρα ο Χαρδαλιάς.

Χωρίς περιορισμούς στα ΚΤΕΟ - «Πράσινο» για γάμους, αλλά μέχρι 9 άτομα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα ΚΤΕΟ και την τέλεση των γάμων. Για τα ΚΤΕΟ είπε ότι δεν θα ισχύουν οι περιορισμοί του sms 2, ενώ οι γάμοι τελικά θα τελούνται, αλλά με περιορισμό ατόμων έως εννέα άτομα.

Πιο αναλυτικά:

«Για τα ΚΤΕΟ απαιτείται εφεξής αποστολή SMS με κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό του ραντεβού.

Επιπλέον, επιτρέπεται τελικά η τέλεση γάμων, αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share