Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Αποκολλήθηκαν βράχοι στα Μετέωρα - Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι οικίες (video)

Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί

5 Μαρτίου 2021 20:02
Σεισμός στην Ελασσόνα: Αποκολλήθηκαν βράχοι στα Μετέωρα - Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι οικίες (video)

Σεισμός στην Ελασσόνα: Συνεχίζονται οι εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που είχε σημειωθεί στην Ελασσόνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν και άλλα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται αυτοψία γεωλόγων στην παραποτάμια περιοχή του Μεσοχωρίου για να δουν τι προβλήματα υπάρχουν.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στα Μετέωρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ όπου αποκολλήθηκαν βράχοι προκαλώντας ζημιές.

Αποκολλήθηκαν βράχοι στα Μετέωρα.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Αποκολλήθηκαν βράχοι στα Μετέωρα

Ειδικότερα την αποκόλληση βράχων στα Μετέωρα, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς προκάλεσε η νέα σεισμική δόνηση των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα.

Οι κάτοικοι στην Καλαμπάκα, ξενύχτησαν εκτός οικιών, ενώ ζημιές σημειώθηκαν μόνο σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στον βράχο του Σταυρού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στο χωριό Ζάρκο οι έλεγχοι από τα ειδικά συνεργεία συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι το 80% των οικιών είναι μη κατοικήσιμο και το 2% κρίθηκε κατεδαφιστέο.

Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει σε δυο σχολεία, ενώ με απόφαση των τοπικών αρχών δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Ζημιές σε σπίτια των Μετεώρων δεν υπήρξαν παρά μόνο ρωγμές. Επί τόπου μεταβαίνει κλιμάκιο με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε το βίντεο:

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Τυρνάβου και Φαρκαδόνας και η Δ.Ε Ποταμιάς (Video)

Σεισμός στην Ελασσόνα: Η Ελασσόνα και οι γύρω περιοχές δοκιμάζονται από αλλεπάλληλους σεισμούς, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα και γι’ αυτό τον λόγο κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 03-03-2021 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για ένα (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share