Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Οριστικό με την στρατιωτική θητεία: Στους 12 μήνες γίνεται υποχρεωτική για όλους σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

Τι θα γίνει για όσους υπηρετούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες

5 Μαρτίου 2021 17:40
Οριστικό με την στρατιωτική θητεία: Στους 12 μήνες γίνεται υποχρεωτική για όλους σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

Στρατιωτική θητεία: Ανακοινώθηκε μετά από μεγάλη αναμονή στο τι θα γίνει με την στρατιωτική θητεία και για ποιους φαίνεται να αυξάνεται στις υπηρεσίες του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ώρες είχε εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ σχετικά με την τρίμηνη αύξηση της θητείας αλλά και ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν στην 9μηνη θητεία.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ποιες υπηρεσίες θα έχουν αύξηση στη θητεία τους και θα κάνουν 12μηνο ενώ ορισμένες υπηρεσίες θα κάνουν 9μηνο.

Έγινε οριστικό με την στρατιωτική θητεία.

Στρατιωτική θητεία: Η αύξηση στο 12μηνο

Ειδικότερα οι ρυθμίσεις για την εξίσωση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία αναρτήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Διαύγεια. Μεταξύ άλλων, με τις νέες ρυθμίσεις, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, από την 2021 Γ΄ (ΕΣΣΟ) του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και την 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις με τις οποίες οποία καθορίζεται ο χρόνος οριστικής απόλυσης των οπλιτών και των εφέδρων αξιωματικών από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι μονάδες βάσει των οποίων η θητεία ορίζεται σε 9μηνη για τους υπόχρεους πλήρους θητείας.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

Αντίστοιχα για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών.

«Ποιος αφαίρεσε το γέλιο σου;» Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της κοπέλας του 23χρονου φαντάρου που αυτοκτόνησε (photo)

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της κοπέλας του 23χρονου φαντάρου Κυριάκου Ευαγγελάτου από την Κεφαλονιά, οποίος οδηγήθηκε στην αυτοχειρία μετά από την ψυχολογική βία και τα καψόνια που βίωνε στο στρατό. Επίσης, ένα τραγικό και συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε, όπου μία μητέρα αυτοκτόνησε και πήρε μαζί της τον γιο της που ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες.

Η νεαρή κοπέλα πόσταρε στα social media ένα βίντεο και αναφέρεται στο bullying που ασκούνταν στον αγαπημένο της. Στο βίντεο φαίνεται ο Κυριάκος Ευαγγελάτος με την κοπέλα του στην παραλία Πετανοί, εκεί όπου είχαν περάσει μαζί τις ημέρες του καλοκαιριού. Το λίγων δευτερολέπτων βίντεο της νεαρής κοπέλας, συνοδεύεται και από ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο.

«Ποιος ήταν που πλήγωσε ένα τόσο καλό πνεύμα, μια αληθινή ψυχή, ένα παιδί του Θεού; Δίχως λόγια προσπαθούμε να βρούμε δικαιοσύνη. Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της, στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κοπέλας:

«Ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε το χαμόγελό σου; Ποιος ήταν που αφαίρεσε το γέλιο σου; Ποιος ήταν που πήρε την ευτυχία μας; Ποιος ήταν που πλήγωσε ένα τόσο καλό́ πνεύμα, μια αληθινή ψυχή, ένα παιδί του Θεού; Δίχως λόγια προσπαθούμε να βρούμε δικαιοσύνη. Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί́. Ένας χαρούμενος, ευγενικός, σεβαστικός, καλά μορφωμένος, στοργικός, εξυπηρετικός νεαρός άνδρας.

Ένας άντρας που βελτιωνόταν πάντα, μεγάλωνε και διψούσε για μάθηση. Ήσουν τόσο δυνατός, αλλά η καρδιά σου τόσο ευγενική́ και αγνή́, για αυτό έβρισκες την ευτυχία σου στο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Υπάρχει ένας πόνος στις καρδιές μας και δεν θα φύγει. Και οι καρδιές μας είναι πολλές, γιατί είσαι ένα από τα πολλά παιδιά, νέους, ενήλικες που υπέφεραν από τέτοια αδικία. Ίσως όλοι αυτοί να βρουν ειρήνη.

Ίσως να είμαστε πιο δυνατοί μαζί για όσους δεν μπορούσαν να σταθούν δυνατοί́ για τον εαυτό́ τους. Ας βρούμε λύσεις, ας βρούμε τρόπους πρόληψης. Γιατί ο κόσμος πρέπει να είναι ένα καλύτερο μέρος. Να ξεκινάς με το μικρό́, για να αλλάξει το μεγάλο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share