Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Μαλεσίνα: Δύο αδέρφια "έχασαν" τη ζωή του από τον κορωνοϊό - Ρεκόρ κρουσμάτων στην περιοχή

Δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση

5 Μαρτίου 2021 16:52
Τραγωδία στη Μαλεσίνα: Δύο αδέρφια

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και θάνατοι σημειώνονται καθημερινά.

Επίσης ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την παράταση του lockdown που μπορεί να κρατήσει μέχρι και για ένα μήνα λόγω της δύσκολης κατάστασης.

Συγκεκριμένα μία μεγάλη τραγωδία σημειώθηκε στη Μαλεσίνα όταν "έχασαν" τη ζωή του δύο αδέρφια από τον κορωνοϊό όπου και προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Η τραγωδία στη Μαλεσίνα

Ειδικότερα εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση στην Μαλεσίνα εξαιτίας του κορονοϊού ενώ σήμερα είχαμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Ήδη μετρά 2 νεκρούς από τον κορωνοϊό, δύο ηλικιωμένους, αδέρφια που έφυγαν από την ζωή με διαφορά λίγων ωρών.

Tο νοσοκομείο της Λαμίας δέχεται μεγάλη πίεση από ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στην κλινική covid και στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την Μαλεσίνα.

Σε σημερινά τεστ που έγιναν σε Μαλεσίνα και Θεολόγο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν βρεθεί 59 θετικά δείγματα, ενώ η δειγματοληψία συνεχίζεται στην Μαλεσίνα. Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές εξήγησε την τραγική πλέον κατάσταση που επικρατεί στην Μαλεσίνα και απευθύνει δραματική έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε οριακό σημείο το Νοσοκομείο Λαμίας

Γεμίζουν οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενείς από κορωνοϊό. Μόνο 8 κρεβάτια παραμένουν κενά με την διοίκηση του Νοσοκομείου να εξετάζει το άνοιγμα και νέας κλινικής κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο χθές Πέμπτη, υπήρξαν 14 νέες εισαγωγές στην εν λόγω κλινική.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού

«Είναι θέμα χρόνου ο ιός που μεταδίδεται ταχύτερα να αντικαταστήσει τον άλλο που είναι βραδύτερος» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως «σε ορισμένες περιοχές η μετάλλαξη έχει επικρατήσει στο 90% και σε άλλες περιοχές από το 40% που ήταν πριν μια εβδομάδα τώρα είναι στο 60%».

«Χρειάζεται τήρηση των μέτρων, σωστή και καθολική χρήση της μάσκας. Τις επόμενες ήμερες η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί με περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις. Θα είναι το τελευταίο που θα αναστραφεί αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share