Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη - Διώκεται για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός κάνει λόγο για συναινετικό σ#ξ με τον μηνυτή του

5 Μαρτίου 2021 12:00
Ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη - Διώκεται για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ακόμη ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος γνωστού ηθοποιού του Νικόλα Στραβοπόδη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού ο 38χρονος Δημήτρης Άνθης. Σύμφωνα με τον μηνυτή, το αδίκημα του βιασμού είχε τελεστεί σε βάρος το 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διενεργηθεί προανάκριση με εντολή εισαγγελέα. Μάλιστα, ο καταγγελλόμενος Νικόλας Στραβοπόδης, που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, κάνοντας λόγο για συναινετικό σεξ με τον μηνυτή του, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση.

Πλέον, η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται στον ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Νίκος Στραβοπόδης και Δημήτρης Άνθης

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες δυο πολύ γνωστά ονόματα από το χώρο του θεάτρου αναμένεται να μπουν κι’ αυτά στο κάδρο των καταγγελιών και μάλιστα, η περίπτωση ενός εκ των δυο λέγεται πως σχετίζεται με ανήλικα.

Στην αντεπίθεση και ο 37χρονος ηθοποιός: Η απάντηση στις κατηγορίες του Δημήτρη Άνθη

Στην αντεπίθεση βγαίνει και ο 37χρονος ηθοποιός, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον Αλέξη Κούγια να απειλεί θεούς και δαίμονες, αλλά και τον καταγγελλόμενο από τον Δημήτρη Άνθη να προχωρά σε απάντηση.

Οι εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου που ταλανίζουν τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο όσο περνούν οι ώρες γίνονται όλο και πιο συγκλονιστικές με θύτες και θύματα να ετοιμάζουν τις υπερασπιστικές τους τακτικές τους για τα επόμενα… επεισόδια που όπως όλα δείχνουν θα είναι εκρηκτικά και ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

Η μήνυση του Δημήτρη Άνθη κατατέθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών, με τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό να διατάσσει τις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Δημήτρης Άνθης που έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον ηθοποιό τον Μάιο του 2006 εμφανίστηκες χθες ενώπιον των αστυνομικών κι επανέλαβε τα όσα έχει αναφέρει στην έγκληση του.

Υπόθεση 37χρονου ηθοποιού: Έτσι θα απαντήσει στον Δημήτρη Άνθη

Στις (23/2) ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μανώλης Ροδουσάκης κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές να παραλάβει την μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του πελάτη, έτσι ώστε να δώσει κι αυτός τις δικές του εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες.

Ο ηθοποιός που δηλώνει μέσω του δικηγόρο του ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες, αναμένεται να ισχυριστεί ότι υπήρξε μεταξύ αυτού και του Δημήτρη Άνθη σεξουαλική επαφή με κοινή συναίνεση και των δύο τους.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στα περιεχόμενα της έγκλησης υπάρχουν μόνο οι καταγγελίες του Δημήτρη Άνθη, χωρίς αυτές να συνοδεύονται και από κάποιες μαρτυρίες άλλων ατόμων.

Φυσικά αυτό δεν αποκλείει το γεγονός κάποια άτομα να παρουσιαστούν αργότερα κι όταν ο φάκελος επιστρέψει στους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση.

Στην μήνυση περιγράφεται από το Δημήτρη Άνθη η πάλη που έδωσε με τον άνθρωπο που καταγγέλλει για να γλιτώσει το βιασμό.

Και αυτές οι αιτιάσεις ο ηθοποιός μαζί με τον δικηγόρο του θα προσπαθήσουν να τις καταρρίψουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ισχυριστούν ότι η επαφή που περιγραφεί ως σεξουαλική κακοποίηση ο Δημήτρης Άνθης έγινε σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Δηλαδή ότι δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ηθοποιού αλλά ούτε το Μάιο του 2006.

Ο ηθοποιός μαζί με το δικηγόρο του έχουν στη διάθεσης τους τρεις ημέρες προκειμένου να ετοιμάζουν το περιεχόμενο της κατάθεσης. Την ερχόμενη Παρασκευή, ο κ. Ροδουσάκης θα μεταβεί μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και θα καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στο οποίο θα κάνει γνωστές τις τοποθετήσεις του πελάτη του.

Μετά και την κατάθεση του 37χρονου ηθοποιού, ο οποίος αποφοίτησε από τη δραματική σχολή το Εθνικού Θεάτρου το 2006 και συμμετείχε σε σίριαλ που προβάλλεται από μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, οι αστυνομικοί θα στείλουν το υλικό που θα συγκεντρώσουν από τους δύο εμπλεκόμενους στους εισαγγελείς οι οποίοι θα αποφασίσουν για την εξέλιξη τους και τις ποινικές ευθύνες.

Πάντως επειδή η υπόθεση κινείται στα όρια της παραγραφής, καθώς τον ερχόμενο Μάιο συμπληρώνει την 15έτια όλες διαδικασίες κινούνται με πολύ γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να μην παραγραφεί, αν προκύπτει το αδίκημα που καταγγέλλει ο Δημήτρης Άνθης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share