Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Μαύρη» Τσικνοπέμπτη με 4ψηφιο αριθμό κρουσμάτων! 35 θάνατοι και 449 διασωληνωμένοι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

4 Μαρτίου 2021 18:12
Κορωνοϊός: «Μαύρη» Τσικνοπέμπτη με 4ψηφιο αριθμό κρουσμάτων! 35 θάνατοι και 449 διασωληνωμένοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: «Μαύρη» Τσικνοπέμπτη με 4ψηφιο αριθμό κρουσμάτων! Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη, 4 Μαρτίου καταγράφονται στην Ελλάδα 2.219 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 449 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, ενώ 35 είναι οι νέοι θάνατοι από την πανδημία. Ενώ, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την έγκριση του Sputnik-V.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.219, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 199.496 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 70 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.632 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 449 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.389 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -7.36%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 316 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Κορωνοϊός: Σε «πόλεμο» τα νοσοκομεία χωρίς προετοιμασία

Κορωνοϊός: «Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πόλεμο χωρίς προετοιμασία» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ, για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ανακοινωθήκαν ότι τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Τζάνειο μετατρέπονται σε νοσοκομεία κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι δεν το ξέρουν. Μεταφέρονται γενικά περιστατικά ασθενών από τα νοσοκομεία ώστε να αδειάσουν κλινικές για περιστατικά κορωνοϊού. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία κορωνοϊού αποκλειστικά και μόνο», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

«Διασωληνωμένη ασθενής με κορωνοϊό πέθανε εκτός ΜΕΘ στο "Ασκληπιείο". Οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι καλυμμένες και η διακομιδή της ήταν αδύνατη λόγω της βαρύτητας της κατάστασής της. Οι ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες. Ετοιμάζονται προσωρινές ΜΕΘ στην Αττική που αντίστοιχες στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί τις χαρακτήριζαν "ο Θεός να τις κάνει ΜΕΘ"», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Σε ότι αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στην Αττική, χωρίς διαθέσιμες κλίνες είναι τα εξής νοσοκομεία: ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Γεννηματάς, Ερυθρός, Ελπίς, ΝΙΜΤΣ, Ευαγγελισμός, Θριάσιο και Ασκληπιείο. Παράλληλα δείτε πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ μετά τα νέα μέτρα.

Τι κατάσταση επικρατεί στα νοσοκομεία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΟΕΔΗΝ

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με το υπουργείο Εργασίας

Τα ζητήματα της διαχρονικής επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας των επαγγελμάτων υγείας έθεσε στο υπουργείο Εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης των υγειονομικών πρώην ασφαλισμένων ΙΚΑ που είναι ενταγμένοι στα βαρέα κι ανθυγιεινά, αλλά και πρώην ασφαλισμένων του Δημοσίου που δεν είναι, καθώς και οι σχετικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείο Εργασίας κατέληξε ότι μέσα στο τρέχον έτος η κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά με την ένταξη των υγειονομικών εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Για το χαρακτηρισμό του θανάτου των συναδέλφων από κορωνοϊό φαίνεται ότι καταλήγουν στην έκδοση προεδρικού διατάγματος από τον ΕΦΚΑ που θα χαρακτηρίζει το κορωνοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, το θάνατο των συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα. Συνεχίζουμε τον αγώνα.», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει:

«Για εμάς πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η αναδρομικότητα, για να εξασφαλισθούν οι οικογένειες των 25 συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και για το οποίο η Άννα Στρατινάκη (σ.σ. γενική γραμματέας Εργασίας) είπε ότι θα υπάρξει αναδρομικότητα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share