Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρή 10χρονη από σηπτικό σοκ

Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα

4 Μαρτίου 2021 17:26
Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρή 10χρονη από σηπτικό σοκ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε στο νοσοκομείο του Πύργου κορίτσι 10 ετών από την Ανδραβίδα, το οποίο υπέστη σηπτικό σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ilialive, το κοριτσάκι είχε πριν από μέρες παρουσιάσει αμυγδαλίτιδα και επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψε μετά από δύο ημέρες. Πιθανή αιτία θανάτου σηπτικό σοκ κάτι όμως που θα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΚΥ Γαστούνης παιδίατρο κ. Δημήτρη Τασσόπουλο, περίπου στις 10.30 το πρωί, στο Κέντρο Υγείας , 3-4 Ρομά έφεραν ένα κορίτσι ηλικίας κατά δήλωση της μητέρας της 10 ετών.

Το κορίτσι φανερά αδύναμο, αφού με δυσκολία στεκόταν όρθιο, άμεσα παρελήφθη από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον παιδίατρο Δημήτρη Τασσόπουλο και αφού του έβαλαν ορό έγινε σειρά εξετάσεων.

Ο προϊστάμενος του ΚΥ μιλώντας στην «Πατρίς» δήλωσε: «Μόλις μας έφεραν το κορίτσι, δράσαμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Η πίεση του παιδιού ήταν πολύ χαμηλή ενώ το καρδιογράφημα ήταν πολύ κακό. Με τον ορό το παιδί συνήλθε κάπως. Μου είπε ότι πριν από μέρες την είχε δει γιατρός και είχε διαγνώσει αμυγδαλίτιδα και μάλιστα εμπύρετη».

 Νεκρή 10χρονη στον Πύργο

Το κορίτσι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του ήταν σοβαρή, ενώ στο νοσοκομείο την παρέλαβαν γιατροί και μετά από εξετάσεις την διασωλήνωσαν.

«Στις 13.30 και μόλις είχα επιστρέψει στο ΚΥ από το νοσοκομείο, τηλεφώνησα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι το κορίτσι διασωληνώθηκε. Μισή ώρα μετά με κάλεσαν από το νοσοκομείο και μου είπαν ότι δυστυχώς το κορίτσι κατέληξε…» δήλωσε συντετριμμένος στην «Πατρίς» ο παιδίατρος. Επίσης, διπλή τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα, όταν δύο εργάτες ηλικίας 58 και 66 ετών έχασαν τη ζωή τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share