Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Πέθανε ο Βασίλης Κωστόπουλος

Είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

4 Μαρτίου 2021 16:31
Πέθανε ο Βασίλης Κωστόπουλος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Επίσης, θρήνος επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία διότι απεβίωσε λόγω προβλήματος υγείας πρώην βουλευτής του κόμματος.

Γεννηθείς στην Αθήνα το 1940, ο Βασίλης Κωστόπουλος σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και πήρε το διδακτορικό του στο Παρίσι.

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε σε πολλές διεθνείς επιτροπές Δικαίου και Περιβάλλοντος, ήταν επιμελητής στη νομική σχολή Θράκης και είχε πλούσιο έργο μελετών και άρθρων για ζητήματα αστικού, εργατικού και κοινοτικού δικαίου.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και μέλος της μόνιμης νομικής επιτροπής ευρωπαϊκών θεμάτων της EBU. Επί σειρά ετών ήταν νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ και είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον Ιούλιο του 2017.

Στις πρώτες του δηλώσεις είχε τονίσει ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος «αρκεί να στηριχθούμε στις πραγματικές δυνατότητες που έχει και να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αν ήμουν ευχαριστημένος, θα καθόμουν σπίτι μου.

Δυστυχώς τα δύο χρόνια που πέρασαν από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν πέτυχαν οι προσπάθειες και δεν είδαμε να ολοκληρώνονται οι προσδοκίες μας». Στις ίδιες δηλώσεις, ο Βασίλης Κωστόπουλος είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία της ΕΡΤ με την κυπριακή τηλεόραση, αλλά και με το euronews.

Πέθανε ο Βασίλης Κωστόπουλος, είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Βασίλη Κωστόπουλο

Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της ΕΡΤ αποχαιρετά τον Βασίλη Κωστόπουλο και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

"Ο εκλιπών διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ κατά το χρονικό διάστημα 2017-2018, ενώ επί σειρά ετών, από το 1988 έως και το 2013, ήταν νομικός σύμβουλος στην εταιρεία.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος, κατά τη μακρόχρονη θητεία του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανέπτυξε και αφήνει ως παρακαταθήκη του ένα πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share