Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Ακόμη μία μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του - "Με βίασε στο σπίτι του"

Σοκαριστικές εξελίξεις

4 Μαρτίου 2021 15:02
Υπόθεση Λιγνάδη: Ακόμη μία μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του -

Υπόθεση Λιγνάδη: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όπου κατηγορείται για βιασμό αλλά και παιδεραστία μετά από αρκετές καταγγελίες.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη ώστε να δουν αν υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία μπορεί να τον ενοχοποιούν.

Συγκεκριμένα νέες εξελίξεις ήρθαν στο φως όπου και έχουν να κάνουν με νέα μήνυση ενάντια στον Δημήτρη Λιγνάδη όπου ένα ακόμη άτομο τον κατηγορεί για βιασμό.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον Λιγνάδη.

Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα μήνυση κατά του σκηνοθέτη

Ειδικότερα μία νέα υπόθεση βιασμού με καταγγελλόμενο ως δράστη τον Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο προσωρινά κρατούμενος τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου θεάτρου της χώρας βρίσκεται στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η μήνυση αφορά την κατηγορία του βιασμού με τον μηνυτή να ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής είναι Έλληνας και δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ δεν ήταν ανήλικός κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης

Η υπόθεση, που αποτελεί νέα δικογραφία χωριστή από τις δύο που χειρίζεται η 19η τακτική ανακρίτρια, ερευνάται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς ώστε να εξεταστεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του μηνυτή και ακολούθως να κριθεί η περαιτέρω ποινική αντιμετώπιση της.

Με την κατάθεση της μήνυσης πλέον γίνονται τρεις οι υποθέσεις καταγγελιών για βιασμό που απασχολούν την Δικαιοσύνη, με τις δύο προηγούμενες να είναι αυτές που οδήγησαν στη σύλληψη και προφυλάκιση του κατηγορουμένου.

Βλάχος για υπεράσπιση Λιγνάδη: «Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας»

Έμμεσες αιχμές σε βάρος της υπεράσπισης του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη αφήνει με γραπτή του δήλωση ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

«Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωση του ο κ. Βλάχος. Παράλληλα δείτε και ποιο είναι το ιατρικό πόρισμα για τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά την επίσκεψή του στο ψυχιατρικό τμήμα - Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σκηνοθέτης

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου έχει ως εξής:

«Η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις. Από τη πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις.

Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε. Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα».

Βλάχος για υπεράσπιση Λιγνάδη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share