Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εξετάζεται το αίτημα για αναβολή ή διακοπή της εκτέλεσης ποινής του

Το αίτημα είχε υποβληθεί από την προηγούμενη μέρα

4 Μαρτίου 2021 13:57
Δημήτρης Κουφοντίνας: Εξετάζεται το αίτημα για αναβολή ή διακοπή της εκτέλεσης ποινής του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπου αναμένεται σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου να εξεταστεί το τι θα γίνει με την εκτέλεση της ποινής του.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα φαίνεται να έχει επιδεινωθεί και άλλο μετά από τόσες μέρες απεργίας πείνας που κάνει.

Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα για αναβολή ή διακοπή της εκτέλεσης ποινής για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εξετάζεται το αίτημα για την ποινή του.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το αίτημα για την εξέταση της ποινής του

Ειδικότερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας θα εξετάσει σήμερα μετά το μεσημέρι το αίτημα που υπέβαλε χθες διά των συνηγόρων του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για αναβολή ή διακοπή της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.

Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, που υπογράφεται από την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ και τον κ. Θέμη Σοφό, οι οποίοι αναμένεται να παραστούν στη σημερινή διαδικασία, υποβλήθηκε χθες.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, με αυτό επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη. Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.

Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά η δικηγόρος του

Η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι κρίσιμη, με τον τρομοκράτη να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κώμα και τη συνήγορό του, Γιάννα Κούρτιβικ, να ζητά παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η κ. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ποιος μπορεί να δώσει λύση στο θέμα του τρομοκράτη;

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, μετά την μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η απόφαση, πλέον, δεν ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share