Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Προβλήματα με το νερό στην Λάρισα - Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ

Μην το καταναλώσετε

4 Μαρτίου 2021 11:47
Σεισμός στην Ελασσόνα: Προβλήματα με το νερό στην Λάρισα - Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ

Σεισμός στην Ελασσόνα: Συνεχίζονται τα προβλήματα και οι εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που έγινε στην Ελασσόνα όπου από ότι φαίνεται έχει επηρεάσει και τις γύρω περιοχές.

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης ανέφερε ότι θα υπάρξει ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα ενώ δεν πρέπει να πάνε οι κάτοικοι στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα νέα προβλήματα εμφανίστηκαν λόγω του ισχυρού σεισμού όπου και είναι στη Λάρισα και ειδικότερα με το νερό που δεν είναι πόσιμο.

Προβλήματα υπάρχουν με το νερό.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Τα προβλήματα με το νερό στη Λάρισα

Ειδικότερα από το πρωί οι Λαρισαίοι διαπιστώνουν πως το νερό που αναβλύζει από τις βρύσες τους είναι χρώματος καφέ και φυσικά δεν είναι πόσιμο, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Ενώ από ότι φαίνεται τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν τα σημεία από τα οποία οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά.

Με το νερό υπάρχουν προβλήματα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ

"Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές. μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Τα σημεία διανομής θα ανακοινωθούν σε λίγο με νεότερη ανακοίνωση".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share