Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Στο φως νέες καταγγελίες - Καταθέτουν ακόμη δύο νέοι μάρτυρες

Συνεχίζονται οι μεγάλες εξελίξεις

4 Μαρτίου 2021 08:02
Υπόθεση Λιγνάδη: Στο φως νέες καταγγελίες - Καταθέτουν ακόμη δύο νέοι μάρτυρες

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη όπου υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για εκείνον που περιλαμβάνουν παιδεραστία και σεξουαλική παρενόχληση.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη ενώ παράλληλα ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να γίνει αναβολή στις έρευνες.

Συγκεκριμένα δύο νέες καταγγελίες από ανήλικους βρήκαν το φως της δημοσιότητας όπου αναμένεται να καταθέσουν ενάντια στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες κατά του Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι νέες καταγγελίες

Ειδικότερα υπάρχουν συνεχές εξελίξεις και έρχονται νέες καταγγελίες και μαρτυρίες θυμάτων για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται στη φυλακή με καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα. Οι μέρες κυλούν αντίστροφα για να μεταφερθεί σε κανονικό κελί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ ο συνήγορος του ποντάρει στην αίτηση αποφυλάκισης του εντολέα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ακόμα δύο άτομα που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον σκηνοθέτη αναμένεται να καταθέσουν στην ανακρίτρια.

Τα αδικήματα, όπως μετέδωσε το Star την Τετάρτη 3 Μαρτίου, φέρεται να έχουν γίνει το 2015 σε βάρος δύο 17χρονων. Αφορούν σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και στη μια περίπτωση μάλιστα καταγγέλλεται και βιασμός.

Οι δύο νέοι μάρτυρες προτίθενται να καταθέσουν στην 19η τακτική ανακρίτρια προκείμενου να πουν όσα βίωσαν.

Δείτε το βίντεο:

Βλάχος για υπεράσπιση Λιγνάδη: «Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας»

Έμμεσες αιχμές σε βάρος της υπεράσπισης του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη αφήνει με γραπτή του δήλωση ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

«Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωση του ο κ. Βλάχος. Παράλληλα δείτε και ποιο είναι το ιατρικό πόρισμα για τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά την επίσκεψή του στο ψυχιατρικό τμήμα - Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σκηνοθέτης

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου έχει ως εξής:

«Η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις. Από τη πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις.

Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε. Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα».

Βλάχος για υπεράσπιση Λιγνάδη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share