Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στα Καλάβρυτα

Ποιο ήταν το επίκεντρο

4 Μαρτίου 2021 07:18
Σεισμός στα Καλάβρυτα

Σεισμός: Ένας σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Μαρτίου στα Καλάβρυτα όπου φαίνεται να ήταν πάνω από 3 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 3 Μαρτίου είχε σημειωθεί σεισμός στην Ελασσόνα όπου είχαν προκληθεί αρκετές ζημιές με τον κόσμο να βγαίνει πανικόβλητος στους δρόμους.

Συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα από το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε ένας σεισμός όπου ήταν αρκετά ανησυχητικός και ας μην ήταν αρκετά δυνατός.

Σημειώθηκε σεισμός στα Καλάβρυτα.

Σεισμός: Ποιο ήταν το επίκεντρο

Ειδικότερα σεισμός της τάξεως των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:10 και είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Καλαβρύτων.

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς είχε χαμηλό εστιακό βάθος (στα 5χλμ) με αποτέλεσμα να ανησυχήσει τους κατοίκους της περιοχής. Δεν υπάρχει προς το παρόν αναφορά για προβλήματα από τον σεισμό.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Εκκλησία κατέρρευσε στο Μεσοχώρι - Άνδρας πήδηξε στο κενό από τον δεύτερο όροφο

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χωρίς τέλος συνεχίζονται οι εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα όπου σημειώθηκαν αρκετές καταστροφές.

Σημειώνεται ότι αίσιο τέλος είχε η διάσωση ενός ηλικιωμένου άνδρα όπου φαίνεται πως είχε εγκλωβιστεί όταν κατέρρευσε κτήριο πάνω του αλλά ευτυχώς ήταν ζωντανός.

Συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι μία εκκλησία κατάρρευσε από τον σεισμό ενώ παράλληλα ένας άντρας την ώρα του περιστατικού πήδηξε από τον δεύτερο όροφο.

Από τον σεισμό καταστράφηκε εκκλησία.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Η κατάρρευση της Εκκλησίας

Ειδικότερα σημαντικές ζημιές προκάλεσε στο Μεσοχώρι και στο Βλαχογιάννι o εγκέλαδος των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την Ελασσόνα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr στο Μεσοχώρι κατέρρευσε ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου, ενώ τετραπληγικός άντρας που ήταν εγκλωβισμένος σε σπίτι απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Δήμου Τυρνάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού.

Καταστράφηκε εκκλησία από τον σεισμό.

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί

Ο πανικός που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που πλέον αναπροσδιορίζεται στα 6,3 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα δύο άντρες στη Λάρισα, να πέσουν στο κενό από μπαλκόνια πολυκατοικίας.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες του onlarissa.gr, ένας άντρας πήδηξε στο κενό από το δεύτερο όροφο, ενώ ένας ακόμη από ημιώροφο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και τους δύο και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share