Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζουν οι ώρες μετά τα νέα μέτρα!

Εκτός από την αλλαγή στους κωδικούς 2 και 6, αλλάζουν και οι ώρες της απαγόρευσης!

4 Μαρτίου 2021 07:23
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζουν οι ώρες μετά τα νέα μέτρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα σενάρια που ακούγονταν τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώθηκαν! Η κατάσταση στη χώρα και ειδικά στην Αθήνα βρίσκεται σε οριακό σημείο και η αναχαίτιση της προέλασης του κορωνοϊού είναι μονόδρομος για να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το οποίο θα ξεκινήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Για το λόγο αυτό μπαίνουμε από σήμερα 04/03 σε ένα νέο, πιο σκληρό lockdown, με μέτρα που σκοπό έχουν να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κινητικότητα των πολιτών, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας -  Τι άλλαξε

Έτσι εκτός από την αλλαγή στους κωδικούς 2 και 6, αλλάζουν και οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Πιο αναλυτικά στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο η κυκλοφορία δε θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο θα έχουμε νέα δεδομένα και αλλαγή καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μοναδικές εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Σκληρό μήνυμα Χαρδαλιά: «Εσείς που κάνετε διαδηλώσεις έχετε ευθύνη»

«Βλέπουμε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Προφανώς ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα, αλλά οι διοργανωτές αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ιδιαίτερα αύριο που είναι Τσικνοπέμπτη ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε αυτή την ημέρα στο σπίτι μας με την οικογένειά μας γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα οδηγεί στην παράτασή τους.

Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση σημαίνει αυτόματα και διακίνηση του ιού σε πολλούς άλλους. Γι' αυτό και ένας μικρός περιορισμός σήμερα μας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share