Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Σκληρό μήνυμα Χαρδαλιά: «Εσείς που κάνετε διαδηλώσεις έχετε ευθύνη»

Τι ανέφερε για όσους σκέφτονται... γλέντι την Τσικνοπέμπτη;

3 Μαρτίου 2021 21:36
Σκληρό μήνυμα Χαρδαλιά: «Εσείς που κάνετε διαδηλώσεις έχετε ευθύνη»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σκληρό μήνυμα έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να αναφέρεται, τόσο σε όσους κάνουν διαδηλώσεις τις τελευταίες μέρες όσο και όσους σκέφτονται… γλέντι την Τσικνοπέμπτη.

Ο ίδιος, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, σημείωσε ότι μπορεί να ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ωστόσο οι διοργανωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη όχι μόνο για τους διαδηλωτές αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι αναφορές του σε διαδηλώσεις και Τσικνοπέμπτη

«Βλέπουμε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Προφανώς ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα, αλλά οι διοργανωτές αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ιδιαίτερα αύριο που είναι Τσικνοπέμπτη ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε αυτή την ημέρα στο σπίτι μας με την οικογένειά μας γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα οδηγεί στην παράτασή τους.

Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση σημαίνει αυτόματα και διακίνηση του ιού σε πολλούς άλλους. Γι' αυτό και ένας μικρός περιορισμός σήμερα μας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αλλαγή και στα Σαββατοκύριακα: Από αυτή την ώρα θα πρέπει πια να κλειστούμε στο σπίτι

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά, εμπεριέχοντας αρκετές αλλαγές σχετικά με το lockdown, που ήδη ίσχυε, με μία εξ αυτών να αφορά την απογευματινή απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές ισχύει η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως από την αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο χρήσης των SMS κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους κωδικούς 2, 3 και 6, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ως και το πρωί της 16ης Μαρτίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share