Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα

Τι αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις;

3 Μαρτίου 2021 20:47
Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Ελασσόνα το απόγευμα της Τετάρτης (3/3), με τον Εγκέλαδο να μην αφήνει σε ησυχία την περιοχή, μετά τις εικόνες καταστροφής που έχει προκαλέσει.

Ελασσόνα: Τα δεδομένα για τον νέο σεισμό

Η νέα σεισμική δόνηση ήχησε, συγκεκριμένα, στις 20:24 και ήταν της τάξης των 5 Ρίχτερ στα μόλις 18 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της περιοχής, με το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Ελασσόνα

Σεισμός στην Ελασσόνα: Εκκλησία κατέρρευσε στο Μεσοχώρι - Άνδρας πήδηξε στο κενό από τον δεύτερο όροφο

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χωρίς τέλος συνεχίζονται οι εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα όπου σημειώθηκαν αρκετές καταστροφές.

Συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι μία εκκλησία κατάρρευσε από τον σεισμό ενώ παράλληλα ένας άντρας την ώρα του περιστατικού πήδηξε από τον δεύτερο όροφο.

Από τον σεισμό καταστράφηκε εκκλησία.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Η κατάρρευση της Εκκλησίας

Ειδικότερα σημαντικές ζημιές προκάλεσε στο Μεσοχώρι και στο Βλαχογιάννι o εγκέλαδος των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την Ελασσόνα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr στο Μεσοχώρι κατέρρευσε ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου, ενώ τετραπληγικός άντρας που ήταν εγκλωβισμένος σε σπίτι απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Δήμου Τυρνάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού.

Καταστράφηκε εκκλησία από τον σεισμό.

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί

Ο πανικός που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που πλέον αναπροσδιορίζεται στα 6,3 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα δύο άντρες στη Λάρισα, να πέσουν στο κενό από μπαλκόνια πολυκατοικίας.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες του onlarissa.gr, ένας άντρας πήδηξε στο κενό από το δεύτερο όροφο, ενώ ένας ακόμη από ημιώροφο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και τους δύο και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share