Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Εικόνες καταστροφής στην περιοχή - Κατέρρευσαν δεκάδες σπίτια

Τυχεροί... μες στην ατυχία τους οι περισσότεροι πολίτες

3 Μαρτίου 2021 19:32
Σεισμός στην Ελασσόνα: Εικόνες καταστροφής στην περιοχή - Κατέρρευσαν δεκάδες σπίτια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο σεισμός στην Ελασσόνα έφερε καταστροφή σε αρκετά σημεία της περιοχής, με δεκάδες σπίτια να καταρρέουν και τις εικόνες καταστροφής να λένε τα πάντα από μόνες τους.

Περισσότερα από 30 σπίτια, συγκεκριμένα, έχουν καταρρεύσει και το Μεσοχώρι έχει γεμίσει ερείπια. Επίσης, η εκκλησία έχει καταρρεύσει μερικώς, ενώ στο χωριό έγιναν τέσσερις απεγκλωβισμοί κατοίκων.

Στο χωριό βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που βρίσκονται στον δρόμο και δεν μπορούν να μπουν μέσα. Από τη στιγμή που έγινε ο πρώτος σεισμός ακολούθησαν άλλοι δύο ισχυρότατοι, που αναστάτωσαν τους κατοίκους ενώ όποια τμήματα σπιτιών δεν είχαν καταρρεύσει, δεν άντεξαν στις επόμενες σεισμικές δονήσεις.

Σεισμός στην Ελασσόνα απεγκλωβισμός

Σεισμός στην Ελασσόνα: Τυχεροί... στην ατυχία τους πολίτες της περιοχής

Το θετικό στην όλη κατάσταση είναι το γεγονός πως ο σεισμός έγινε μεσημέρι και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να βρίσκονται στις αυλές των σπιτιών και να κάνουν εργασίες ώστε να μην εγκλωβιστούν ή καταπλακωθούν από τα συντρίμμια. Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι παλιά, πετρόκτιστα ή πλινθόκτιστα.

Σεισμός στην Ελασσόνα σπίτια

Σεισμός στην Ελασσόνα κατάρρευση

Ρωγμές όμως υπέστησαν και πιο καινούργιες κατοικίες. Τις επόμενες ώρες θα έρθουν κλιμάκια για να ελέγξουν την κατάσταση των σπιτιών καθώς οι κάτοικοι φοβούνται να μπουν μέσα στις οικίες τους ακόμη και να πάρουν τα απαραίτητα με τους μετασεισμούς να είναι συνεχείς.

Παράλληλα, έχουν κλείσει γέφυρες δυσχεραίνοντας την πρόσβαση σε άλλα χωριά. Ειδικότερα η γέφυρα που συνδέει τον επαρχιακό δρόμο προς Ελασσόνα με το Δαμάσι και στη συνέχεια προς Κουτσόχερο έχει κλείσει.

Σεισμός στην Ελασσόνα σπίτι που έπεσε

Σεισμός στην Ελασσόνα καταστροφή

Σεισμός στην Ελασσόνα πτώση κτιρίου

Οι τηλεπικοινωνίες είναι δύσκολες και στους δρόμους υπάρχει αυξημένη κίνηση καθώς οι περισσότεροι μετακινούνται για να πάνε στα χωριά από τη Λάρισα, κυρίως για να δουν αν οι ηλικιωμένοι γονείς τους είναι σώοι και να τους μεταφέρουν αν χρειαστεί, αν δεν είναι βιώσιμες οι δικές τους οικίες.

Εικόνες καταστροφής όμως έρχονται και από το Δαμάσι με έναν κάτοικο να αναφέρει ότι έχουν καταρρεύσει περίπου 80-100 σπίτια, με τις οικογένειες να μένουν στον δρόμο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share