Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Η σαρωτική αλλαγή στον «κωδικό 6» που βάζει… τέλος στη σωματική άσκηση

Αν περπατάτε πάνω από δύο χιλιόμετρα τη μέρα τα νέα δεν είναι καλά...

3 Μαρτίου 2021 19:07
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Η σαρωτική αλλαγή στον «κωδικό 6» που βάζει… τέλος στη σωματική άσκηση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Όσοι περπατάτε πάνω από δύο χιλιόμετρα καθημερινά λόγω της καραντίνας, καλό θα ήταν να ξεχάσετε όσα γνωρίζατε σχετικά με τον «κωδικό 6» για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με μια σαρωτική αλλαγή να ακυρώνει, επί της ουσίας, τη σωματική άσκηση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, συγκεκριμένα, εξέφρασε την ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τη διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, κάτι που οδηγεί την κυβέρνηση σε διαφοροποιήσεις στα μηνύματα.

Κορωνοϊός: Η σημαντική αλλαγή για τον «κωδικό 6» που αλλάζει τα σχέδια όσων θέλουν να αθληθούν

Η πιο σημαντική αναφορά, μεταξύ των νέων μέτρων, για τα SMS στο 13033, που αφορά στην άθληση ή βόλτα με κατοικίδιο. Αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ακόμη κι αν αποφασίσει να περπατήσει κάποιος, τότε δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Κι αυτό, γιατί επιτρέπεται μόνο εντός του Δήμου, ή εντός δύο χιλιομέτρων.

Οριστικό: Προχώρησε στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σώσει τα νοσοκομεία η κυβέρνηση

Οριστικές είναι οι αποφάσεις, που πήρε η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, αναλαμβάνοντας να ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που θα σώσει τα νοσοκομεία, και δη της Αττικής.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί και στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με τα κρούσματα να είναι ολοένα περισσότερα.

«Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Οι αλλαγές στο σύστημα υγείας για να αποφευχθεί το «κραχ»

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε ως εξής: «Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο. Επίσης προστέθηκαν 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο, 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας. Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

Το Ερρίκος Ντυνάν, παράλληλα, παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτηκό νοσοκομείο non Covid περιστατικών και το Ωνάσειο θα εφημερεύει κανονικά για τα περιστατικά καρδιοπαθειών, σημείωσε, ενώ αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share