Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Οριστικό: Προχώρησε στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σώσει τα νοσοκομεία η κυβέρνηση

Τι αλλάζει και σε ποια νοσοκομεία πάμε για περιστατικά κορωνοϊού ή μη κορωνοϊού;

3 Μαρτίου 2021 18:26
Οριστικό: Προχώρησε στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σώσει τα νοσοκομεία η κυβέρνηση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οριστικές είναι οι αποφάσεις, που πήρε η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, αναλαμβάνοντας να ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που θα σώσει τα νοσοκομεία, και δη της Αττικής.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί και στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με τα κρούσματα να είναι ολοένα περισσότερα.

«Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Οι αλλαγές στο σύστημα υγείας για να αποφευχθεί το «κραχ»

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε ως εξής: «Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο. Επίσης προστέθηκαν 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο, 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας. Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

Το Ερρίκος Ντυνάν, παράλληλα, παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτηκό νοσοκομείο non Covid περιστατικών και το Ωνάσειο θα εφημερεύει κανονικά για τα περιστατικά καρδιοπαθειών, σημείωσε, ενώ αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

Κορωνοϊός: "Δύσκολη η άρση των μέτρων μέχρι τις 16 Μαρτίου" - "Χρειαζόμαστε περαιτέρω μέτρα"

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η σκληρή κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι καθόλου καλή και θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα.

Νέα έκτακτα μέτρα.

Κορωνοϊός: Ανάγκη για περαιτέρω μέτρα

Ειδικότερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος», την Τετάρτη το πρωί, στο OPEN ξεκαθάρισε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας και θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Γώγος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή από 16 του μήνα, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη πτώση της καμπύλης μέχρι εκείνο το διάστημα.

Όπως τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος:

«Υγειονομικά, τα πράγματα είναι πολύ αυστηρότερα, απ’ ό, τι φαίνεται. Αλλά, δυστυχώς δεν βλέπουμε αυτούς τους περιορισμούς να τηρούνται. Υπάρχει ήδη βέβαια ένας περιορισμός, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση, χρειαζόμαστε περαιτέρω μέτρα, καθώς βλέπουμε ότι και η κινητικότητα δεν μειώθηκε».

Αναφερόμενος στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν, ξεκαθάρισε ότι και μέσα στην επιτροπή υπάρχει διάσταση απόψεων, με πολλούς εξ αυτών να ζητούν οριζόντιο και σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου και για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, και μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Παράλληλα, μίλησε για τις καταχρήσεις που γίνονται στις μετακινήσεις, για την τηλεργασία που δεν εφαρμόζεται στο μέτρο του δυνατού και τόνισε ότι «θα συζητήσουμε τα πιο σκληρά μέτρα και θα αποφασίσουμε».

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share