Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα - Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Συμβαίνει τώρα!

3 Μαρτίου 2021 17:50
Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα - Αυτά είναι τα νέα μέτρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δείτε στο Athensmagazine.gr τις τελευταίες ενημερώσεις από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, την ώρα που είναι ανησυχητικά τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στην ενημέρωση που πραγματοποιείται εκτάκτως σήμερα, εκτός από τον υπουργό Υγείας συμμετέχει και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Μαζί τους, επίσης, βρίσκεται και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα, που θα ισχύσουν τον επόμενο καιρό.

Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις:

Κορωνοϊός: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου παραμένουν ακόμη τα σκληρά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του.

Συγκεκριμένα άγνωστο παρέμενε το τι θα γίνει με την σχολική χρονιά αλλά και με τις πανελλήνιες όμως η υφυπουργός Παιδείας έδωσε απαντήσεις και για τα δύο.

Παράταση της σχολικής χρονιάς.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με την σχολική χρονιά

Ειδικότερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος.

«Η παράταση του σχολικού έτους είναι ένα σενάριο που εξετάζεται, δεν έχουμε αποφασίσει γιατί δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είναι ένα σενάριο, απόφαση δεν έχει ληφθεί. Όχι στις διακοπές του Πάσχα, μέσα στο καλοκαίρι» είπε στον Θέμα 104,6.

Όπως είπε η η ύλη έχει καλυφθεί με την τηλεκπαίδευση. Για τις συνθήκες που γίνεται η τηλεκπαίδευση στα σπίτια η κ. Μακρή επισήμανε ότι «ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δεν παραγνωρίζουμε ότι οι δια ζώσης εκπαίδευση έχει και άλλες αρετές, όπως η επαφή με σχολική κοινότητα».

Για την πρόταση της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια, απάντησε ότι «όλες οι προτάσεις τις ακούμε με ενδιαφέρον. Αν θα το αποφασίσουμε θα κριθεί και από το χρόνο που θα ανοίξουν τα σχολεία. Συζητείται μόνο η παράταση του έτους και όλα τα άλλα είναι σενάρια» ανέφερε.

Για τις απουσίες είπε ότι καταχωρίζονται, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με την υφυπουργό τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου, ώστε να γίνουν κανονικά οι πανελλαδικές στην ώρα τους. Επισήμανε μάλιστα ότι έχει γίνει μείωση της ύλης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share