Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα - Νέα πορεία στις 18:00 για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ακόμη μια στο όνομα του τρομοκράτη

3 Μαρτίου 2021 17:30
Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα - Νέα πορεία στις 18:00 για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετρό: Έκλεισε και σήμερα ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα, καθώς θα γίνουν νέες κινητοποιήσεις υπέρ του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Πιο συγκεκριμένα η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών μαζί με την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών και πλήθος συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων, κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, στο Σύνταγμα. Έτσι λοιπόν καθ΄ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ έκλεισε από τις 16:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Παράλληλα δείτε και τι ζήτησαν οι δικηγόροι του τρομοκράτη πριν από λίγο.

Κλείνει ο σταθμός 'Σύνταγμα' λόγω Δημήτρη Κουφοντίνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά η δικηγόρος του

Η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι κρίσιμη, με τον τρομοκράτη να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κώμα και τη συνήγορό του, Γιάννα Κούρτιβικ, να ζητά παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η κ. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ποιος μπορεί να δώσει λύση στο θέμα του τρομοκράτη;

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, μετά την μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η απόφαση, πλέον, δεν ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share