Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Έξι άτομα έχουν απεγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας

Η Πυροσβεστική "χτενίζει" την περιοχή

3 Μαρτίου 2021 16:54
Σεισμός στην Ελασσόνα: Έξι άτομα έχουν απεγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός στην Ελασσόνα: Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας, μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την περιοχή. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ. Στη συνέχεια ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί και ο τελευταίος είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το larissanet, ελικόπτερο της Πυροσβεστικής «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας για εντοπισμό ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ προσεγγίζει την περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων. Ωστόσο σήμερα το πρωί ο Ευθύμης Λέκκας είχε προβλέψει ότι θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα!

Σεισμός στην Ελασσόνα: Εκκλησία κατέρρευσε στο Μεσοχώρι - Άνδρας πήδηξε στο κενό από τον δεύτερο όροφο

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χωρίς τέλος συνεχίζονται οι εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα όπου σημειώθηκαν αρκετές καταστροφές. Σημειώνεται ότι αίσιο τέλος είχε η διάσωση ενός ηλικιωμένου άνδρα όπου φαίνεται πως είχε εγκλωβιστεί όταν κατέρρευσε κτήριο πάνω του αλλά ευτυχώς ήταν ζωντανός.

Συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι μία εκκλησία κατάρρευσε από τον σεισμό ενώ παράλληλα ένας άντρας την ώρα του περιστατικού πήδηξε από τον δεύτερο όροφο.

Από τον σεισμό καταστράφηκε εκκλησία.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Η κατάρρευση της Εκκλησίας

Ειδικότερα σημαντικές ζημιές προκάλεσε στο Μεσοχώρι και στο Βλαχογιάννι o εγκέλαδος των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την Ελασσόνα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr στο Μεσοχώρι κατέρρευσε ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου, ενώ τετραπληγικός άντρας που ήταν εγκλωβισμένος σε σπίτι απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Δήμου Τυρνάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού.

Καταστράφηκε εκκλησία από τον σεισμό.

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί

Ο πανικός που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που πλέον αναπροσδιορίζεται στα 6,3 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα δύο άντρες στη Λάρισα, να πέσουν στο κενό από μπαλκόνια πολυκατοικίας.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες του onlarissa.gr, ένας άντρας πήδηξε στο κενό από το δεύτερο όροφο, ενώ ένας ακόμη από ημιώροφο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και τους δύο και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χέρι βοηθείας από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου - "Είμαστε έτοιμοι για ότι χρειαστεί"

Σεισμός στην Ελασσόνα: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον ισχυρό σεισμό που έγινε την Τετάρτη 3 Μαρτίου στην Ελασσόνα όπου και ήταν 6 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετοί μετασεισμοί ενώ ο μεγαλύτερος σημειώθηκε στη Λάρισα όπου και είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα η Τουρκία και ειδικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Δένδια εξέφρασε πρόταση για βοήθεια αν χρειαστεί.

Προσφέρει βοήθεια η Τουρκία.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χέρι βοηθείας από την Τουρκία

Ειδικότερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, και εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας, αν το χρειαστεί η Ελλάδα.

Μέσω twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του, μαζί με τον ΥΠΕΞ της Γεωργίας, με τον οποίο έδινε όταν έμαθε για τον σεισμό, κοινή συνέντευξη Τύπου. «Τηλεφώνησα στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, μαζί με τον ΥΠΕΞ της Γεωργίας Νταβίντ Ζαλκαλιάνι για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας μετά τον σεισμό. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας αν χρειαστεί», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Ελασσόνα και έγινε αισθητός σε σχεδόν όλη την Ελλάδα, από την Καλαμάτα και την Αττική έως τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share