Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βλάχος για υπεράσπιση Λιγνάδη: «Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας»

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο συνήγορος ενός εκ των μηνυτών για τον σκηνοθέτη

3 Μαρτίου 2021 16:03
Βλάχος για υπεράσπιση Λιγνάδη: «Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έμμεσες αιχμές σε βάρος της υπεράσπισης του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη αφήνει με γραπτή του δήλωση ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

«Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωση του ο κ. Βλάχος. Παράλληλα δείτε και ποιο είναι το ιατρικό πόρισμα για τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά την επίσκεψή του στο ψυχιατρικό τμήμα - Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σκηνοθέτης

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου έχει ως εξής:

«Η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις. Από τη πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις.

Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε. Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα».

Βλάχος για υπεράσπιση Λιγνάδη

Στην αντεπίθεση προς τον Κούγια η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Τέτοιες συμπεριφορές θα μας βρίσκουν απέναντι»

Στην αντεπίθεση προς τον Αλέξη Κούγια βγήκε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την επίθεση που έκανε ο πρώτος εναντίον των λειτουργών, που χειρίζονται την υπόθεση Λιγνάδη, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της προς τους απαξιωτικούς χαρακτηριστιμούς του.

Στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας τονίζεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί «επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα» και αποφασίζουν με βάση το «νόμο και τη συνείδηση» τους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πειθαρχικές αναφορές σε βάρος «δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι».

Αλέξης Κούγιας: Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων μετά την επίθεσή του

«Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδηση τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share