Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πανικός στους δρόμους - Σε ποιες περιοχές έγινε αισθητός (video)

Ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ

3 Μαρτίου 2021 13:18
Σεισμός στην Ελασσόνα: Πανικός στους δρόμους - Σε ποιες περιοχές έγινε αισθητός (video)
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σεισμός στην Ελασσόνα: Το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα περίπου των 6 Ρίχτερ όπου και έγινε αρκετά αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι μετά τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκε ένας μετασεισμός των 4,6 Ρίχτερ όπου και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα στην Ελασσόνα ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους πανικοβλημένος και αρκετά φοβισμένος από τον ισχυρό σεισμό που έλαβε πριν από λίγο.

Μεγάλος ήταν ο σεισμός.

Σεισμός στην Ελασσόνα: "Χάος" στους δρόμους

Ειδικότερα σεισμός ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας (υπάρχουν αναφορές από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Καλαμπάκα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων), σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.Δεν υπάρχουν για την ώρα αναφορές για σοβαρές ζημιές.

Ένα άτομο φαίνεται πως έχει εγκλωβιστεί λόγω του σεισμού στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του, όταν από τον σεισμό κατέρρευσε τοίχος.

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, ακολούθησαν νέες, μεγέθους 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Την ίδια στιγμή, το Ευρωμεσογειακό δίνει τον κύριο σεισμό στα 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων, στα 23 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Λάρισας.

Αρκετά ισχυρός ήταν ο σεισμός.

«Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία.

Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις» είπε για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Μεγάλος είναι ο ισχυρός στην Ελασσόνα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Χριστόφορος Κατσαρός είπε: «Ο σεισμός ήταν μεγάλος και δυνατός, κάνουμε αυτοψίες να δούμε τι ζημιές υπάρχουν ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης… Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του και μαζεύτηκε στις πλατείες ενώ αμέσως εκκενώθηκαν τα σχολεία και μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος… Από πρώτη ματιά έχουν πέσει μάντρες σπιτιών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share