Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Βόμβα" Κικίλια για το lockdown: Έρχονται νέα μέτρα τύπου Μαρτίου - Από πότε θα ισχύουν

Έκτακτες ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά

3 Μαρτίου 2021 11:39

Κορωνοϊός: Δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου αναμένεται να ανακοινωθούν από στιγμή σε στιγμή νέα μέτρα.

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός Παιδείας μίλησε σε συνέντευξη της ότι υπάρχει η πιθανότητα παράτασης του σχολικού έτους όμως οι πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Έρχονται νέα μέτρα.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα

Ειδικότερα την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι κάθονται στο τραπέζι για να μελετήσουν τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και να εισηγηθούν αναλόγως, στην κυβέρνηση φαίνεται πως οι αποφάσεις για μέτρα, είναι ειλημμένες.

Έτσι λοιπόν, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της Πολιτείας έτσι ώστε να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που καλπάζει στη χώρα μας και πιέζει αφόρητα το ΕΣΥ.

Ήδη στο τραπέζι βρίσκονται οι εξής προτάσεις:

  • Γενικευμένη απαγόρευση, δηλαδή μετακίνηση για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο εντός του δήμου, δηλαδή χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου. Συνεπώς, δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα βγαίνουν από το σπίτι, μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Και αυτό γιατί οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και σε πάρκα της περιφέρειας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.
  • Λειτουργία του Δημοσίου αυστηρά με το απαραίτητο προσωπικό και συναλλαγές μόνο με ραντεβού και ενίσχυση της υποχρεωτικής τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αλλαγή ωραρίου στη βραδινή απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι αντί για τις 18.00, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, όπως τις καθημερινές.

Κορωνοϊός: "Δύσκολη η άρση των μέτρων μέχρι τις 16 Μαρτίου" - "Χρειαζόμαστε περαιτέρω μέτρα"

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η σκληρή κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξη της μίλησε για τον κωδικό "6" αλλά και πως θα γίνεται η μετακίνηση.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι καθόλου καλή και θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα.

Νέα έκτακτα μέτρα.

Κορωνοϊός: Ανάγκη για περαιτέρω μέτρα

Ειδικότερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος», την Τετάρτη το πρωί, στο OPEN ξεκαθάρισε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας και θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Γώγος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή από 16 του μήνα, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη πτώση της καμπύλης μέχρι εκείνο το διάστημα.

Όπως τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος:

«Υγειονομικά, τα πράγματα είναι πολύ αυστηρότερα, απ’ ό, τι φαίνεται. Αλλά, δυστυχώς δεν βλέπουμε αυτούς τους περιορισμούς να τηρούνται. Υπάρχει ήδη βέβαια ένας περιορισμός, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση, χρειαζόμαστε περαιτέρω μέτρα, καθώς βλέπουμε ότι και η κινητικότητα δεν μειώθηκε».

Αναφερόμενος στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν, ξεκαθάρισε ότι και μέσα στην επιτροπή υπάρχει διάσταση απόψεων, με πολλούς εξ αυτών να ζητούν οριζόντιο και σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου και για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, και μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Παράλληλα, μίλησε για τις καταχρήσεις που γίνονται στις μετακινήσεις, για την τηλεργασία που δεν εφαρμόζεται στο μέτρο του δυνατού και τόνισε ότι «θα συζητήσουμε τα πιο σκληρά μέτρα και θα αποφασίσουμε».

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share