Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Στην αντεπίθεση προς τον Κούγια η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Τέτοιες συμπεριφορές θα μας βρίσκουν απέναντι»

Σκληρή απάντηση προς τον ποινικολόγο

2 Μαρτίου 2021 21:04
Στην αντεπίθεση προς τον Κούγια η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Τέτοιες συμπεριφορές θα μας βρίσκουν απέναντι»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στην αντεπίθεση προς τον Αλέξη Κούγια βγήκε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την επίθεση που έκανε ο πρώτος εναντίον των λειτουργών, που χειρίζονται την υπόθεση Λιγνάδη, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της προς τους απαξιωτικούς χαρακτηριστιμούς του.

Στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας τονίζεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί «επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα» και αποφασίζουν με βάση το «νόμο και τη συνείδηση» τους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πειθαρχικές αναφορές σε βάρος «δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι».

Αλέξης Κούγιας: Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων μετά την επίθεσή του

«Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδηση τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share