Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τρέχει η κυβέρνηση: Το σχέδιο για να αποφευχθεί το «κραχ» του ΕΣΥ την ύστατη ώρα

Αυτά είναι τα τρία μέτρα που θα κάνουν καλύτερη την κατάσταση στα νοσοκομεία

2 Μαρτίου 2021 19:46
Τρέχει η κυβέρνηση: Το σχέδιο για να αποφευχθεί το «κραχ» του ΕΣΥ την ύστατη ώρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού έχει γίνει κρίσιμη, με τη δυσκολία στο σύστημα υγείας να είναι ενδεχομένως μεγαλύτερη από ποτέ, αφού και τα κρεβάτια σε ΜΕΘ έχουν μειωθεί δραματικά, ειδικά στην Αττική, και η «έκρηξη» κρουσμάτων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, άλλωστε, οι καθημερινά αυξημένες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξήσει στο έπακρο την πίεση στο σύστημα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κατειλημμένες είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 στα εξής νοσοκομεία: «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο», «Ασκληπιείο», «Ελπίς», ενώ συνολικά στα υπόλοιπα νοσοκομεία (ΚΑΤ, «Αγία Όλγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ) οι ελεύθερες κλίνες είναι μόλις 12.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για να γλιτώσει την «κατάρρευση» του συστήματος υγείας

Οι νεότερες πληροφορίες, που έρχονται από το Open αυτή την φορά, επισημαίνουν πως το «Σισμανόγλειο» μπαίνει άμεσα στη «μάχη», με το νοσοκομείο να υποδέχεται πια μονάχα ασθενείς με κορωνοϊό, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα υπόλοιπα νοσοκομεία, και δη τα αναφοράς, όπως ο «Ευαγγελισμός» και το «Σωτηρία».

Τι θα γίνει, όμως, με όσους αποτελούν τα υπόλοιπα περιστατικά στο «Σισμανόγλειο»; Αυτοί θα διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία, όπως το «ΝΙΜΙΤΣ» και μερικές ιδιωτικές κλινικές, ώστε να μην «επιβαρυνθούν» τα νοσοκομεία, που ήδη τραβούν το κουπί.

Παράλληλα, ένα τρίτο μέτρο που αφορά την αποσυμφόρηση αυτή, αφορά την «επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών, ώστε να βοηθήσουν είτε οι ίδοι με την παρουσία τους είτε με διάθεση των κλινικών τους, προκειμένου να βοηθήσουν στο να ελαφρυνθεί η κατάσταση τον επόμενο καιρό. Πρόκειται, άλλωστε, για μια πολύ δύσκολη στιγμή, με την χώρα να βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν από την... πλήρη απελευθέρωση από τον εφιάλτη, μόλις επιτευχθεί κάποια ανοσία με τους εμβολιασμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share