Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά η δικηγόρος του

Η απόφαση, όμως, ανήκει στον Χρυσοχοΐδη...

2 Μαρτίου 2021 19:03
Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά η δικηγόρος του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι κρίσιμη, με τον τρομοκράτη να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κώμα και τη συνήγορό του, Γιάννα Κούρτιβικ, να ζητά παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η κ. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ποιος μπορεί να δώσει λύση στο θέμα του τρομοκράτη;

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, μετά την μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η απόφαση, πλέον, δεν ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

"Ξέσπασε" η Αριστοτελία Πελώνη με τον Δημήτρη Κουφοντίνα: "Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε"

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που εξακολουθεί να κάνει εδώ και αρκετές μέρες.

Συγκεκριμένα η Αριστοτελία Πελώνη μέσα από δηλώσεις της απευθύνθηκε στην κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις απειλές του προς την κυβέρνηση.

Έκανε δηλώσεις για τον Κουφοντίνα η Πελώνη.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οι δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη

Ειδικότερα την στάση που τηρεί η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, κατά την πολυήμερη απεργία πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 54η ημέρα που αρνείται να λάβει τροφή και πλέον εδώ κι αρκετό καιρό και νερό, επανέλαβε η Αριστοτελία Πελώνη.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο αίτημα της πλευράς Κουφοντίνα επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ουδεμία υπαναχώρηση.

Η κα Πελώνη είπε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».

Η Πελώνη έκανε δηλώσεις για τον Κουφοντίνα.

Όπως τόνισε η κ. Πελώνη, «ο εκβιασμός του πολυισοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυισοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Και κλείνοντας η κ. Πελώνη τόνισε: «Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share