Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Οριστικό: Απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο στην Αττική!

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις

2 Μαρτίου 2021 15:25
Οριστικό: Απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο στην Αττική!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για προσωπική άσκηση – ο γνωστός σε όλους κωδικός «6»- αναμένεται να βάλουν με εισήγησή τους προς την κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των ειδικών είναι πλέον ειλημμένη και αναμένεται να μεταφερθεί ως πρόταση στην κυβέρνηση μετά από την αυριανή τους σύσκεψη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και η κυβέρνηση εμφανίζεται πια αποφασισμένη να προβεί σε πιο αυστηρούς περιορισμούς, διάρκειας 15 εβδομάδων, αφού κορυφώνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο στην Αττική

Τα μέτρα που τελικά θα εφαρμοστούν θα είναι σε δύο άξονες, με πρώτο σενάριο να θέλει την επιχείρηση «κλειδώματος» των μετακινήσεων των πολιτών από Δήμο σε Δήμο της Αττικής.

Αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα και αν δεν υπάρξει η απόδοση που περιμένουν οι ειδικοί, τότε θα ενεργοποιηθεί το σενάριο της έκτακτης ανάγκης, άρα της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, στα πρότυπα του περασμένου Μαρτίου.

Στόχος, πάντως, είναι έως και τις 20 Μαρτίου να έχει μπει φρένο στην πορεία της πανδημίας πανελλαδικά, ώστε να ξεκινήσει η άρση των μέτρων από την 1η Απριλίου, το αργότερο.

Νέα έκρηξη κρουσμάτων σήμερα: Εισηγήσεις για σκλήρυνση των μέτρων

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και να περιοριστεί η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η παρούσα κατάσταση, τόσο με την ταχύτητα μετάδοσης του κορωνοϊού, εξαιτίας και της βρετανικής μετάλλαξης, όσο και με τη μη σωστή εφαρμογή των μέτρων του lockdown, αναμένεται να οδηγήσει σε εισήγηση των ειδικών για αυστηροποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των μέτρων που γράφεται και σβήνεται βρίσκονται η καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 στα SMS, η μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ο πλημμελής ή και ανύπαρκτος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και οι συχνές διαδημοτικές μετακινήσεις.

Νέα έκρηξη κρουσμάτων σήμερα

Η κατάχρηση του κωδικού 6 στο 13033

Ενα από τα φαινόμενα που έχει παρατηρηθεί από τους ειδικούς είναι η ευρύτατη χρήση του κωδικού 6 στο SMS 13033 που γίνεται από τους πολίτες. Ο συγκεκριμένος κωδικός πλέον δεν χρησιμοποιείται μόνο για άθληση, αλλά περισσότερο για βόλτα, για καφέ, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και για take away ποτό ή κοκτέιλ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν χρήση του κωδικού 6 πολλές φορές μέσα στην ημέρα, παραβιάζοντας νομότυπα τις απαγορεύσεις.

Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα

Θα εξεταστεί και πάλι το θέμα των ελέγχων

Επί τάπητος τέθηκε ξανά το θέμα των ελέγχων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς παρατηρείται η εικόνα ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες δεν ελέγχονται από τις Αρχές για τις μετακινήσεις τους. Υπενθυμίζεται πως για τη διευκόλυνση των ελέγχων, αλλά και τον περιορισμό των μετακινήσεων, η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο με τις νέες βεβαιώσεις μετακινήσεων των εργαζομένων.

Παρ' όλα αυτά όμως, φαίνεται πως η κινητικότητα από την πλευρά των πολιτών δεν περιορίστηκε, με αποτέλεσμα να μην έχει περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού που είναι και το ζητούμενο. Αναμένεται λοιπόν το επόμενο διάστημα -και σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι και θα ανακοινώσει η κυβέρνηση- να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Στο στόχαστρο οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Προβληματισμό, όμως, έχουν προκαλέσει και οι εικόνες συνωστισμού με κόσμο σε παραλίες, πάρκα, ακόμα και στην Πάρνηθα. Ενδεικτικό είναι πως το Σάββατο πολλοί κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, εκμεταλλευόμενοι τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό, πήγαν είτε βουνό είτε θάλασσα, με αποτέλεσμα στους δρόμους να δημιουργείται ασφυκτικό μποτιλιάρισμα και στις παραλίες συνωστισμός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share