Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος με κορωνοϊό! (Video)

Tρία παιδιά στην κλινική Covid

2 Μαρτίου 2021 14:14
Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος με κορωνοϊό! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στην Πάτρα, καθώς στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ νοσηλεύεται 9χρονος με κορωνοϊό, ενώ τρία παιδιά εισήχθησαν στην κλινική Covid, στο Ρίο. Παράλληλα, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το τρίτο κύμα βρίσκεται στο πικ του.

Ειδικότερα, στη ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα μετακινήθηκε 9χρονο παιδί με κορωνοϊό από το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης». Αρχικά είχε εισαχθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μαζί με έναν ακόμα 13χρονο από το ίδιο Ίδρυμα, ο οποίος, ωστόσο, έλαβε εξιτήριο.

Σύμφωνα με το Thebest, ο 9χρονος εμφάνισε αστάθεια γι’ αυτό και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου. Παρόλα αυτά εμφανίζει βελτίωση και αναμένεται να εξέλθει.

Χθες, Δευτέρα (01.03.2021) στην κλινική Covid του νοσοκομείου του Ρίου Πατρών νοσηλεύονταν 5 έφηβοι ενώ σήμερα τρεις. Μία 15χρονη, ένας 14χρονος, μία επίσης 14χρονη, αλλά και ένας 6χρονος με ύποπτα συμπτώματα.

Κορωνοϊός: Εκτός εντατικής ο 5χρονος με το φλεγμονώδες σύνδρομο - Παραμένει διασωληνωμένος

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα αλλά και οι διασωληνωμένοι.

Σημειώνεται ότι αποκαλύφθηκε το πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και πως θα γίνει η ειδοποίηση τους για να το κάνουν.

Συγκεκριμένα το 5χρονο αγόρι που νόσησε από κορωνοϊό και έβγαλε φλεγμονώδες σύνδρομο φαίνεται πως βγήκε από την εντατική του νοσοκομείου.

Βγήκε από την εντατική το 5χρονο αγόρι.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση του αγοριού

Ειδικότερα ένα ακόμη περιστατικό παιδιού που εμφάνισε επιπλοκές μετά από τη νόσησή του από Covid νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Πρόκειται για ένα 5χρονο παιδί, το οποίο λίγες εβδομάδες πριν είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Το ανήλικο παιδί δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Είχε νοσήσει από κορωνοϊό πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ σήμερα το τεστ του για SARS-COV-2 είναι αρνητικό.

Το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο, ωστόσο, εμφανίζεται συνήθως στα παιδιά ως επιπλοκή του κορωνοϊού, από 2 έως 4 εβδομάδες μετά τη νόσηση από Covid.

Το 5χρονο παιδί εμφάνισε προβλήματα στην καρδιά του, καθώς τα παιδιά με σχετιζόμενο με την COVID-19 πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) συνήθως εμφανίζουν shock, καρδιακές αρρυθμίες, περικαρδιακή συλλογή και διάταση/ανεύρυσμα των στεφανιαίων αρτηριών.

Τα συμπτώματα αυτά ανάγκασαν τους γιατρούς να αποφασίσουν τη διακομιδή του στο «Ωνάσειο», ενώ την περασμένη Παρασκευή επέστρεψε εκ νέου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων, όπου παραμένει διασωληνωμένο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share