Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: «Κόλαφος» η άποψη του κόσμου για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης

Αποδοκιμασία σε όλο τον πολιτικό κόσμο

1 Μαρτίου 2021 21:13
Υπόθεση Λιγνάδη: «Κόλαφος» η άποψη του κόσμου για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Κόλαφο» αποτελεί η άποψη του κοινού για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στο κίνημα #MeToo, όπως έχει εκφραστεί στην Ελλάδα, καθώς και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δηλώνοντας απογοητευμένο από τους χειρισμούς της.

Την πανελλαδική δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού ΣΚΑΪ πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse σε δείγμα 1.306 ατόμων από τις 26-28 Φεβρουαρίου, τη στιγμή που μια νέα καταγγελία έρχεται στο φως για το σκηνοθέτη.

Υπόθεση Λιγνάδη: Αποδοκιμασία σε όλο τον πολιτικό κόσμο για τον χειρισμό της

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την Κυβέρνηση σχετικά με τις καταγγελίες που ταλανίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο και αφορούν στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το 44% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα έναντι του 51% που την αξιολογεί αρνητικά.

Δημοσκόπηση για Λιγνάδη κυβέρνηση

Δημοσκόπηση για Λιγνάδη αντιπολίτευση

Σπάει τη σιωπή της η Λίνα Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν... Τον επέλεξα με...»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έδωσε απαντήσει στη Βουλή για την πολύκροτη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Η κ. Μενδώνη τόνισε ότι δική της επιλογή ήταν ο ορισμός του Δημήτρη Λιγνάδη στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου υπογραμμίζοντας ότι αυτός έγινε με αξιοκρατικά καλλιτεχνικά κριτήρια και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από κανέναν ότι έγινε ο ορισμός.

«Ξεκαθαρίζω ότι ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή! Τον επέλεξα με καλλιτεχνικά κριτήρια! O προηγούμενος διευθυντής κ. Λιβαθινός κατά τη τελετή παράδοσης παραλαβής τον χαρακτήρισε ταλαντούχο άνθρωπο!

Επί ΣΥΡΙΖΑ ο Λιγνάδης με τη διοίκησή σας ή πρωταγωνιστούσε ή σκηνοθετούσε στο Εθνικό Θέατρο», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η δική σας υπουργός κ. Κονιόρδου ήταν πρωταγωνίστριά του το 2020! Τι θα απαντούσατε αν κάποιος σας έλεγε όλα αυτά; Τι απαντάτε; Ότι δεν γνωρίζατε! Και θα είχατε δίκιο! Ούτε εγώ γνώριζα και όταν υπήρξαν καταγγελίες έπραξα αυτό που έπρεπε!».

Παράλληλα, αντέκρουσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη της υπόθεσης τονίζοντας ότι πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του Νίκου Σ. , ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φύγει από τη θέση του.

Λίνα Μενδώνη και Δημήτρης Λιγνάδης

Η κ. Μενδώνη ανέλαβε, παράλληλα, την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης. «Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει! Το έδειξε στη περίπτωση Μπεκατώρου που την ενθάρρυνε να μιλήσει και προχώρησε σε θεσμικές πρωτοβουλίες!

Η αντίληψη μάς είναι να πέσει άπλετο φως! Μη μιλάτε για συγκάλυψη γιατί είναι βαριά λέξη!», σημείωσε η υπουργός. «Είχα μια ατυχή διατύπωση στη συνέντευξη Τύπου- από τη μια με κατηγορείτε για δήθεν συγκάλυψη από την άλλη ότι εξέδωσα δικαστική απόφαση εναντίον του (σ.σ. Λιγνάδη)!

Αποφασίστηκε γιατί με κατηγορείτε! Αναγνωρίζω το λάθος μου αναγνωρίστε και εσείς το λάθος της κριτικής σας», επεσήμανε με νόημα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share