Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Μετρό: Έκτακτο "λουκέτο" στο σταθμό "Σύνταγμα"

Λόγω συγκέντρωση

1 Μαρτίου 2021 17:26
Μετρό: Έκτακτο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Μετρό: Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με το κλείσιμο του σταθμού του μετρό "Σύνταγμα" λόγω συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μίλησε για ότι είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχετικά με την κυβέρνηση αλλά και την απεργία πείνας που κάνει.

Συγκεκριμένα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου stiw 18:00 για τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπου η ΕΛΑΣ πήρε δραστικά μέτρα.

Λουκέτο στο μετρό

Μετρό: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ειδικότερα έκλεισε λίγο πριν τις 16.30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα με εντολή της ΕΛΑΣ. Ο σταθμός έκλεισε, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης στις 18:00 για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

"Ξέσπασε" η Αριστοτελία Πελώνη με τον Δημήτρη Κουφοντίνα: "Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε"

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που εξακολουθεί να κάνει εδώ και αρκετές μέρες.

Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο έγιναν σοβαρά επεισόδια μέσα από συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα με αποτέλεσμα να υπάρξει ρίψη χημικών στους διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα η Αριστοτελία Πελώνη μέσα από δηλώσεις της απευθύνθηκε στην κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις απειλές του προς την κυβέρνηση.

Έκανε δηλώσεις για τον Κουφοντίνα η Πελώνη.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οι δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη

Ειδικότερα την στάση που τηρεί η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, κατά την πολυήμερη απεργία πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 54η ημέρα που αρνείται να λάβει τροφή και πλέον εδώ κι αρκετό καιρό και νερό, επανέλαβε η Αριστοτελία Πελώνη.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο αίτημα της πλευράς Κουφοντίνα επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ουδεμία υπαναχώρηση.

Η κα Πελώνη είπε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».

Η Πελώνη έκανε δηλώσεις για τον Κουφοντίνα.

Όπως τόνισε η κ. Πελώνη, «ο εκβιασμός του πολυισοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυισοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Και κλείνοντας η κ. Πελώνη τόνισε: «Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share