Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Φωτογραφίες με τον ίδιο και τον τότε ανήλικο Αιγύπτιο! (Video)

Τι ισχυρίστηκε ο κ. Κούγιας

1 Μαρτίου 2021 14:06
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Φωτογραφίες με τον ίδιο και τον τότε ανήλικο Αιγύπτιο! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Δύο φωτογραφίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας zougla.gr και της εκπομπής t-live, στις οποίες απεικονίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον ανήλικο τότε Αιγύπτιο που τον κατηγορεί για βιασμό.

Στις φωτογραφίες λοιπόν βλέπουμε τον ηθοποιό να είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, και να αγκαλιάζει τον τότε 17χρονο, μετά την παράσταση «Ριχάρδος».

Η τρίτη φωτογραφία ωστόσο που βγήκε στο φως δείχνει τον Αιγύπτιο να βρίσκεται στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, φορώντας το εσώρουχο του.

Παράλληλα, για τέταρτη ημέρα κρατείται στις φυλακές Τρίπολης ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να προφυλακιστεί πριν την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Οι συνομιλίες στο facebook που τον «έκαψαν» (Video)

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη και να έρχονται στο φως οι καταγγελίες σε βάρος του, πολλοί ήταν οι μάρτυρες που αναφέρονταν σε επικοινωνία του ηθοποιού και σκηνοθέτη με νεαρούς μέσω του κινητού του τηλεφώνου, όσο και μέσω social media.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος ενός εκ των καταγγελλόντων, η αστυνομία δεν έχει κατασχέσει τη συσκευή κινητού τηλεφώνου αλλά ούτε και τον υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι συνομιλίες στο facebook που τον «έκαψαν»

Στα όσα αναφέρει η ανακρίτρια στο έγγραφό της προς το δικαστικό συμβούλιο, που έκρινε την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, τουλάχιστον μια φορά είχε χρησιμοποιήσει το Facebook για να κολακεύσει έναν 14χρονο, ο οποίος ωστόσο τον είχε προσεγγίσει πρώτος για επαγγελματικούς λόγους.

Ωστόσο, και η υπόθεση μιας γυναίκας που ισχυρίζεται πως είχε σχέση με τον σκηνοθέτη και τον απείλησε ότι θα τον καταγγείλει για παιδοφιλία, χρήζει έρευνας για να αποδειχθεί εάν μαρτυρία της περί τηλεφωνικών απειλών είναι πραγματική.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα στο κινητό και τους υπολογιστές που έχει χρησιμοποιήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης ενδεχομένως να οδηγήσει είτε στην ακύρωση κάποιων καταγγελιών, είτε στον εντοπισμό επιβαρυντικών στοιχείων.

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα οι καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου

Η έρευνα για την υπόθεση Λιγνάδη συνεχίζεται, με καινούργια στοιχεία να έρχονται στο φως. Το θέμα που έχει προκύψει με το Αρσάκειο δεν αφορά μόνο σε υποθέσεις που σχετίζονται με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Ωστόσο, στη δικογραφία υπάρχει και η μαρτυρία του Βασίλη, του πρώτου μηνυτή, ο οποίος ανέφερε ότι έβλεπε παιδιά από το Αρσάκειο να πηγαίνουν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ηθοποιός του είχε ζητήσει να συνευρεθεί ερωτικά με μια μαθήτρια του Αρσακείου, κάτι που ο μηνυτής αρνήθηκε και στην πράξη προχώρησε ο ηθοποιός.

Αντίστοιχα, και ο μουσικοσυνθέτης που έχει καταθέσει ως μάρτυρας, κάνει λόγο για σχέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη με παιδιά του Αρσακείου.

Σε αυτές τις μαρτυρίες ήρθε να προστεθεί και η αναφορά που έγινε προχτές από αποφοίτους της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ζητώντας να διερευνηθεί μια περίοδος από το 1994 μέχρι και το 2018.

Η αναφορά αυτή οδήγησε στην παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας που ζήτησε προκαταρκτική έρευνα, η οποία ξεκινά από αύριο.

Μεταξύ άλλων, θα ζητηθεί βεβαίωση από το σχολείο για το πότε δίδασκε εκεί ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και για το λόγο που έφυγε από εκεί.

Υπόθεση Λιγνάδη: Αυτό είναι το κελί που κρατείται ο ηθοποιός

Αυτή είναι η τελευταία καγκελόπορτα στο εσωτερικό των φυλακών Τριπόλεως που περνά ο Δημήτρης Λιγνάδης προτού φτάσει στο κελί του όπως φαίνεται στη φωτογραφία που παρουσίασε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Βούλευμα-κόλαφος κατά Λιγνάδη

Στις σελίδες του βουλεύματος τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, αποδέχονται τα όσα οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκισή του και αναφέρουν για τον Δημήτρη Λιγνάδη:

«Η μεθοδευμένη αυτή δράση του αιτούντος και η επανειλημμένη τέλεση, υποδεικνύει σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη αυτού του είδους των εγκλημάτων, ως στοιχείο της προσωπικότητάς του, στοιχείο το οποίο δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί, ούτε κατά το χρόνο που θα διενεργείτο η προκαταρκτική εξέταση και θα καλούνταν για έγγραφες εξηγήσεις».

Οι δικαστές λαμβάνοντας υπόψιν τους τις μαρτυρίες αλλά και το γεγονός ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, είχε σημανθεί από την αστυνομία το 1984 για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, που δεν προχώρησε δικαστικά, κάνουν λόγο για δράση που συνεχιζόταν επί τουλάχιστον 30 χρόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share