Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πρόβλεψη - φωτιά: «Πιθανό τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 2.500! Θα παραταθεί το lockdown» (Video)

Εκτίμηση βόμβα για την πορεία του ιου στη χώρα μας

1 Μαρτίου 2021 11:41
Πρόβλεψη - φωτιά: «Πιθανό τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 2.500! Θα παραταθεί το lockdown» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Την πιθανότητα τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τα 2.500 τη μέρα και να παραταθεί το lockdown εξέφρασε σήμερα ο Νίκος Τζανάκης. Παράλληλα, σκληρό και ολικό lockdown πρέπει να επιβληθεί στη χώρα για δύο εβδομάδες, όπως υποστήριξε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Συγκεκριμένα, την αίσθηση ότι η Αττική «θα περάσει δύσκολα και αυτή τη βδομάδα» μοιράστηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Ωστόσο, είπε πως από τις 10 του μηνός θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση. «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέρες που (τα κρούσματα) θα είναι πάνω από 2.500» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με μία πιθανή παράταση του lockdown, ο κ. Τζανάκης δήλωσε:

«Η τωρινή εβδομάδα που ξεκινάει είναι πολύ σημαντική. Αν δούμε τιμές που ξεπερνούν τις 2.500 χιλιάδες και πλησιάζουν τις 3.000 ενδεχομένως να υπάρξει σκέψη για άλλη μία εβδομάδα lockdown».

Όσον αφορά στις ΜΕΘ, ανέφερε ότι «τις πρώτες μέρες αυτής της εβδομάδας θα περάσουμε τα 400 (κρεβάτια) και θα βαδίσουμε προς τα 430 προς το τέλος της εβδομάδας». Τόνισε, μάλιστα, πως τη μεγάλη πίεση «δεν την είδαμε ακόμη» και θα τη δούμε προς το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο προχωράει ο εμβολιασμός και ζεσταίνει ο καιρός, θα πάμε σε μία κατάσταση πιο ομαλή, ίσως με κάποια εστιασμένα μέτρα απομόνωσης σε συγκεκριμένες περιοχές, «αν υπάρξει πρόβλημα». Τέλος, εκτίμησε πως από τα μέσα Απριλίου η χώρα θα βγει σε ένα ξέφωτο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share