Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

"Βόμβα" από την Ματίνα Παγώνη: "Δεν έχει νόημα αυτό το lockdown" - "Να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο"

Καλά ξεκίνησε ο μήνας

1 Μαρτίου 2021 10:09
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα διότι καθημερινά σημειώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα να είναι ανησυχητικό αυτό.

Σημειώνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι σήμαναν συναγερμό με την πανδημία όπου και τόνισαν ότι πρέπει να ξεχάσει ο κόσμος το Πάσχα φέτος.

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της σημείωσε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι δεν έπρεπε να γίνεται αυτό το lockdown.

Ξέσπασε η Ματίνα Παγώνη.

Κορωνοϊός: Το ξέσπασμα της Παγώνης

Ειδικότερα ασφυκτική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής, όπου από τα 259 κρεβάτια είναι κατειλημμένα τα 217.

«Οι κλίνες είναι κατειλημμένες κατά 84% σε 259 κρεβάτια ΜΕΘ. Δόθηκαν 40 κλίνες επιπλέον σε Ερυθρό, ΚΑΤ για να καλύψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα άλλα νοσοκομεία αναφοράς που είναι πλήρη» είπε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Πιστεύουμε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μια αποσυμφόρηση. Υπάρχει μεγάλη πίεση και από τους non covid ασθενείς. Με καρκίνους, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιαγγειακά νοσήματα. Έχουν έρθει στην κανονική ζωή οι άνθρωποι, πρέπει να έρχονται οι ασθενείς όταν έχουν προβλήματα, ανεξάρτητα αν έχουμε την covid-19. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα» ανέφερε.

Όλα όσα είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο»

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη το lockdown που διανύουμε δεν έχει νόημα. «Δεν έχει νόημα το κλείσιμο, αυτού του είδους το lockdown. Θα πρέπει λοιπόν να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο» είπε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα, πλατείες κτλ, που είναι ο ένας πάνω στον άλλο «θα πρέπει να ανοίξουν και τα καταστήματα της εστίασης, τα ζαχαροπλαστεία. Πιο καλά ελέγχεται η κατάσταση αν είναι καθισμένοι στα τραπέζια με τις μάσκες τους παρά στα παγκάκια που είναι ο ένας πάνω στον άλλο και στις πλατείες».

Η κ. Παγώνη χαρακτήρισε λάθος την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακο. «Είναι λάθος η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα. Είδαμε τον συνωστισμό που υπάρχει ειδικά στα σούπερ μάρκετ» είπε.

Για τη διπλή μάσκα τόνισε ότι «μόνο σε κλειστούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται η διπλή μάσκα. Νοσοκομεία, Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ. Όταν φοράς δύο μάσκες δεν φοράς δύο απλές χειρουργικές, αλλά μία χειρουργική και μία υφασμάτινη».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share