Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: "Φωτιά" στην Αττική - Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχει ελπίδα

28 Φεβρουαρίου 2021 18:40
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Συναγερμός σήμανε για ακόμη μία φορά στην Ελλάδα διότι τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού φαίνεται πως βρέθηκαν στην Αττική για ακόμη μια φορά.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο "Σωτηρία" βρίσκεται σε τραγική κατάσταση διότι δεν υπάρχουν άλλες κενές θέσεις στη ΜΕΘ και αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ αποκάλυψε τον επιδημιολογικό χάρτη με τα κρούσματα για σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να βρίσκονται τα περισσότερα στην Αττική.

Μεγάλες εξελίξεις.

Κορωνοϊός: Ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (28/2) τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που για ακόμα μια ημέρα παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, όπως και οι θάνατοι.

Συγκεκριμένα στην Αττική εντοπίστηκαν 591 κρούσματα κορωνοϊού. Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στο κέντρο, με 151 μολύνσεις, ενώ ακολουθεί ο δυτικός τομέας Αθηνών με 98 νέα κρούσματα και ο βόρειος τομέας με 85.

Η Θεσσαλονίκη έχει 136 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, ενώ βαρύ παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο και sτην Αχαϊα με 44 κρούσματα.

Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Δύσκολη η κατάσταση με τα κρούσματα.

Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τα κρούσματα.

"Βόμβα" για τον κορωνοϊο: Ξεχάστε το Πάσχα - Έρχεται αύξηση του επιδημιολογικού κύματος (video)

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με αποτέλεσμα καθημερινά να καταγράφονται όλο και περισσότερα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ανακοινώθηκε νέα Notam που μιλάει για την παράταση στις πτήσεις του εσωτερικού επιτρέποντας μόνο τις ουσιώδεις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα o Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Νίκος Τζανάκης μέσα από συνέντευξη τους τόνισαν ότι θα συνεχιστεί η πανδημία να αυξάνεται και άλλο.

Έκτακτο με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Η αύξηση της πανδημίας

Ειδικότερα στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο αναπληρωτής καθηγητής πνευμονολογίας πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η τήρηση του lockdown είναι ελλιπής και η απόδοσή του είναι μειωμένη σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο γύρω στο 45%.

Υποστήριξε ότι από σήμερα θα σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων στην Αττική, ωστόσο δεν είναι βέβαιος για το κατά πόσο αυτή η μείωση θα είναι αρκετή για το ασφαλές άνοιγμα της αγοράς στις 16 Μαρτίου. Όπως είπε, αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση με τα μεταλλαγμένα στελέχη.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις.

Από την πλευρά του ο κ. Τζανάκης υποστήριξε πως το επιδημιολογικό κύμα θα κορυφωθεί την επόμενη βδομάδα σε όλη τη χώρα και πως για την Αττική οι επόμενες δέκα μέρες θα είναι κρίσιμες και θα υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Δήλωσε ότι κάθε βαθμός θερμοκρασίας που ανεβαίνει, μειώνει τη μεταδοτικότητα κατά 3%. Είπε ακόμα ότι μέχρι τον Απρίλιο το 15% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί.

Για την αγορά υποστήριξε ότι μετά τις 10 Μαρτίου θα σημειωθεί αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά συνέπεια το άνοιγμα της αγοράς μπορεί και να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο και μετά τα σχολεία. Την αντίθετη άποψη εξέφρασε ο κ. Τζανάκης, καθώς, όπως υποστήριξε, τα παιδιά δε φαίνεται να εμπλέκονται στη μεταδοτικότητα.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι αν υπάρχει καλός ρυθμός εμβολιασμού μέχρι και 30% τότε θα έχει υψωθεί ένα τείχος ανοσίας που θα δυσκολεύει τη διασπορά. «Από το τέλος Ιουνίου η επιδημιολογική κατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετική», τόνισε. Σημαντικό είναι να γίνονται συχνά rapid tests, να συνεχιστεί η τηλεργασία και να γίνεται απολύμανση στα ΜΜΜ.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης υποστήριξε πως το επιδημιολογικό κύμα θα λήξει γύρω στις 20 Μαρτίου και πως το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share