Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Παραιτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

28 Φεβρουαρίου 2021 15:08
Παραιτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Παραίτηση: Μία μεγάλη ανατροπή έγινε σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στη κυβέρνηση όπου ανακοινώθηκε η παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου από τα καθήκοντα του.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και τι θα γίνει με αυτόν.

Συγκεκριμένα παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης και έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση του.

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Παραίτηση: Η ανακοίνωση του Χρήστου Ταραντίλη

Ειδικότερα αφήνει τη θέση του ο Χρήστος Ταραντίλης ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και το αναφέρει μέσα από ανακοίνωση που έκανε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Με τιμή, Χρήστος Ταραντίλης».

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Το «κλειδώνει» ο Μητσοτάκης: Αυτή τη μέρα θα πάμε ξανά στα μαγαζιά

Η παράσταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα, όπως αυτή προβλέπεται για την Αττική, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως, να παίρνει την πρωτοβουλία για το λιανεμπόριο, ώστε αυτό να ανοίξει και πάλι με προσοχή ελέω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου μιλώντας με τους συνεργάτες του είπε ότι κεντρική πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 8 ή στις 16 Μαρτίου.

Κορωνοϊός: Αυτοί οι παράγοντες θα καθορίσουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει», καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και των αριθμό των κρουσμάτων. Στην περίπτωση που τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά, η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το «πράσινο φως» και από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ή από την Τρίτη 16 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με μέτρα. Εως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away ή με ραντεβού και click in shop. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης.

Είναι σημαντικό όμως να σημειωθεί πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share