Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Ένταση και δακρυγόνα στην πορεία για τον Κουφοντίνα

Νέα διαδήλωση για χάρη του τρομοκράτη

28 Φεβρουαρίου 2021 12:58
Συναγερμός στο Ηράκλειο: Ένταση και δακρυγόνα στην πορεία για τον Κουφοντίνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στο Ηράκλειο, καθώς συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε για χάρη του Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας να έρχονται σε ένταση, με αποτέλεσμα οι δεύτερες να φτάσουν σε σημείο να πετάξουν δακρυγόνα.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου οργάνωσαν για σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια, την ίδια ώρα που συγγενείς του τρομοκράτη ζητούν τη διακοπή της απεργίας πείνας.

Ένταση στο Ηράκλειο σε συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συγκέντρωσης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως έπεσαν και… δακρυγόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυπληθής ομάδα των αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν από τα Λιοντάρια έχοντας εφοδιαστεί διάφορα καδρόνια και άλλα αντικείμενα. Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι στην Ίδης και στη Δικαιοσύνης καθώς και στην Δαιδάλου με αποτέλεσμα, ουσιαστικά, να έχουν εγκλωβίσει τους αντιεξουσιαστές υπό το φόβο των επεισοδίων.

Μάλιστα, στο κέντρο του Ηρακλείου, όπως αναφέρει το cretapost.gr, βρέθηκαν και κάποιες οικογένειες που κατέβηκαν για να κάνουν μία βόλτα και ήρθαν αντιμέτωπες με τα χημικά. Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που καταφέρθηκαν κατά των αστυνομικών φωνάζοντας «ντροπή σας» για τα δακρυγόνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: «Εύφλεκτη» η κατάσταση - Σκληρή πολιτική κόντρα και μαζικές επιθέσεις για τον τρομοκράτη

Η κατάσταση μοιάζει ικανή να ξεφύγει εξαιτίας του σημείου, όπου έχει περιέλθει ο απεργός πείνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, με την πολιτική κόντρα να είναι σκληρή για το θέμα και τις επιθέσεις από υποστηρικτές του να έχουν γίνει μαζικές.

Υπενθυμίζεται, ότι την νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε τράπεζα στο Αιγάλεω, ενώ επίθεση έγινε και σε δύο τράπεζες στο Μαρούσι, όπου άγνωστοι έσπασαν τις προθήκες των εν λόγω καταστημάτων και βανδάλισαν τα ΑΤΜ. Ακόμα, άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στη Νέα Σμύρνη.

Οι επιθέσεις υποστήριξης στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σκότωσε 11 άτομα εν ψυχρώ, πληθαίνουν και έχουν φτάσει τις 320 το τελευταίο διάστημα.

«Έχουν γίνει πολλές επιθέσεις, ιδιαίτερα σε ΑΤΜ. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Σε αντίθεση των γνωστών αγνώστων φίλων και υποστηρικτών του Κουφοντίνα για να μετατεθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που δεν πιστεύω να γίνεται» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι στην κρατική ασφάλεια συλλέγονται στοιχεία και γίνονται ταυτοποιήσεις για τις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατά πόσο δίκαια είναι τα αιτήματά του;

«Το ζήτημα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι ότι πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, πολυισοβίτη καταδικασθέντα, ο οποίος εκβιάζει το κράτος δικαίου, για να παραβιάσει την αρχή της ισονομίας και να έχει ειδική μεταχείριση» σημείωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Είναι παράλογο το αίτημα του Κουφοντίνα. Ο νόμος ισχύει για όλους. Ο τρομοκράτης δεν μπορεί να εκτίσει την ποινή σε αγροτικές φυλακές ούτε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό που είναι κατάστημα κράτησης υποδίκων και όχι καταδίκων ο Κορυδαλλός. Με τον ίδιο τρόπο ο κάθε καταδικασθείς θα αιτηθεί να πάει σε οποιοδήποτε κατάστημα κράτησης και σε οποιοδήποτε κελί θέλει να εκτίσει την ποινή του» συμπλήρωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share