Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: «Εύφλεκτη» η κατάσταση - Σκληρή πολιτική κόντρα και μαζικές επιθέσεις για τον τρομοκράτη

Την ίδια ώρα επιδεινώνεται η υγεία του...

28 Φεβρουαρίου 2021 09:27
Δημήτρης Κουφοντίνας: «Εύφλεκτη» η κατάσταση - Σκληρή πολιτική κόντρα και μαζικές επιθέσεις για τον τρομοκράτη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κατάσταση μοιάζει ικανή να ξεφύγει εξαιτίας του σημείου, όπου έχει περιέλθει ο απεργός πείνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, με την πολιτική κόντρα να είναι σκληρή για το θέμα και τις επιθέσεις από υποστηρικτές του να έχουν γίνει μαζικές.

Υπενθυμίζεται, ότι την νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε τράπεζα στο Αιγάλεω, ενώ επίθεση έγινε και σε δύο τράπεζες στο Μαρούσι, όπου άγνωστοι έσπασαν τις προθήκες των εν λόγω καταστημάτων και βανδάλισαν τα ΑΤΜ. Ακόμα, άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στη Νέα Σμύρνη.

Οι επιθέσεις υποστήριξης στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σκότωσε 11 άτομα εν ψυχρώ, πληθαίνουν και έχουν φτάσει τις 320 το τελευταίο διάστημα.

«Έχουν γίνει πολλές επιθέσεις, ιδιαίτερα σε ΑΤΜ. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Σε αντίθεση των γνωστών αγνώστων φίλων και υποστηρικτών του Κουφοντίνα για να μετατεθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που δεν πιστεύω να γίνεται» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι στην κρατική ασφάλεια συλλέγονται στοιχεία και γίνονται ταυτοποιήσεις για τις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατά πόσο δίκαια είναι τα αιτήματά του;

«Το ζήτημα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι ότι πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, πολυισοβίτη καταδικασθέντα, ο οποίος εκβιάζει το κράτος δικαίου, για να παραβιάσει την αρχή της ισονομίας και να έχει ειδική μεταχείριση» σημείωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Είναι παράλογο το αίτημα του Κουφοντίνα. Ο νόμος ισχύει για όλους. Ο τρομοκράτης δεν μπορεί να εκτίσει την ποινή σε αγροτικές φυλακές ούτε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό που είναι κατάστημα κράτησης υποδίκων και όχι καταδίκων ο Κορυδαλλός. Με τον ίδιο τρόπο ο κάθε καταδικασθείς θα αιτηθεί να πάει σε οποιοδήποτε κατάστημα κράτησης και σε οποιοδήποτε κελί θέλει να εκτίσει την ποινή του» συμπλήρωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share