Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ώρας 2021: Τον Μάρτιο γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα μπροστά

Η αλλαγή θα είναι αυτόματη και θα είναι για τελευταία φορά

28 Φεβρουαρίου 2021 09:28
Αλλαγή ώρας 2021: Τον Μάρτιο γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα μπροστά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλαγή ώρας 2021: Την Κυριακή 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή της ώρας σε θερινή, γυρίζοντας τα ρολόγια μια ώρα μπροστά. Τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 03:00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 04:00 (σε κινητά και υπολογιστές η διαδικασία είναι αυτόματη).

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Παράλληλα νέα παράταση του lockdown αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά την ασφυκτική πίεση που επικρατεί στο ΕΜΥ με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Αλλαγή της ώρας 2021

Τον Μάρτιο του 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε να σταματήσει η αλλαγή της ώρας

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής να σταματήσει η πρακτική της αλλαγής ώρας, υποστηρίζοντας το τέλος των αλλαγών στην ώρα μέχρι το 2021, οπότε και η κάθε χώρα καλείται να επιλέξει εάν οι δείκτες των ρολογιών θα παραμείνουν στη θερινή ή τη χειμερινή.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share