Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021

Συναγερμός: «Μπαράζ» επιθέσεων σε ΑΤΜ και καταστήματα στην Αττική

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

28 Φεβρουαρίου 2021 08:49
Συναγερμός: «Μπαράζ» επιθέσεων σε ΑΤΜ και καταστήματα στην Αττική
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικράτησε την νύχτα από Σάββατο (27/2) προς Κυριακή (28/2), καθώς ένα «μπαράζ» επιθέσεων υπήρξε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αττική: Επιθέσεις σε ΑΤΜ και καταστήματα του Λεκανοπεδίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες σε δύο τράπεζες στο Μαρούσι, προκαλώντας ζημιές στα ΑΤΜ, ενώ το ίδιο συνέβη σε τράπεζα στο Αιγάλεω επί της Ιεράς Οδού, με μια έκρηξη επίσης να σημειώνεται πρόσφατα σε τράπεζα.

Παράλληλα, επιθέσεις σημειώθηκαν και στο Παλαιό Φάληρο σε τέσσερα καταστήματα με ρούχα και δύο τράπεζες. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν και φθορές με ρίψη χρωμάτων.

29χρονος βρήκε τρόπο να κλέβει το ΑΤΜ

Μια ημέρα, ο 29χρονος Αυστραλός μπάρμαν Νταν Σόντερς πήγε στο ΑΤΜ της τράπεζας στην οποία διατηρούσε λογαριασμό με σκοπό να κάνει ανάληψη ενός μικροποσού και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να σηκώσει περισσότερα!

Κι όμως, σήκωσε! Πάρα πολλά. Και το έκανε ξανά και ξανά. To πώς κατάφερε να βρει μια τρύπα στο τραπεζικό σύστημα της National Australia Bank ουδείς το γνωρίζει.

Πάντως, το βρήκε και όχι μόνο το εκμεταλλεύτηκε, αλλά και τέσσερις και κάτι μήνες δεν σταμάτησε να σηκώνει χρήματα από το ΑΤΜ. Συνολικά «αφαίρεσε» 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία και χρησιμοποίησε για να κάνει τη ζωή του πιο… άνετη.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Σόντερς σε αυτό το διάστημα έκανε ζωή παραμυθένια που μόνο ένας πάμπλουτος θα μπορούσε να κάνει. Αγόραζε πανάκριβα ρούχα, έκανε ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, ζούσε στα καλύτερα ξενοδοχεία και επισκεπτόταν τα πιο ακριβά γκουρμέ εστιατόρια.

Όσο για τις γυναίκες; Είχε όποια ήθελε -ειδικά τα επί πληρωμή ακριβά call girls-. Είχε ό,τι ήθελε, μόνο που όλα αυτά δεν θα ήταν για πολύ. Τα πάντα κόπηκαν μαχαίρι όταν η τράπεζα κατάλαβε τι συνέβαινε και φυσικά έκλεισε την «τρύπα».

29χρονος έκλεβε ΑΤΜ

Όλα αυτά συνέβησαν το 2011 στην Αυστραλία και τρία χρόνια μετά, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Σόντερς με την κατηγορία της απάτης. Στο μεταξύ, ο Σόντερς, όπως είπε σε συνέντευξή του, «ένιωθα σαν ροκ σταρ. Έκανα τα πάντα στον υπερθετικό βαθμό». Κάποια στιγμή όμως άρχισε να πηγαίνει σε ψυχίατρο, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει την ολική μεταστροφή της ζωής του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share