Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Βόμβα" για τον κορωνοϊό: Επιδεινώνεται και άλλο η πανδημία - Στην Αττική χτυπάει το τρίτο κύμα

Που θα πάει άλλο αυτή η κατάσταση

27 Φεβρουαρίου 2021 21:33

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα που σημειώνονται καθημερινά.

Σημειώνεται ότι η Αττική φαίνεται να "βράζει" από τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και η Θεσσαλονίκη να ακολουθεί στα χνάρια της.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Γιάννης Καλομενίδης είπε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπάει την Αττική και θα γίνει χειρότερη η κατάσταση.

Σοβαρεύει η κατάσταση.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στην Αττική

Ειδικότερα δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την Αττική την οποία εδώ και μέρες σφυροκοπά ο κορωνοϊός.

Η πίεση είναι τεράστια στην Αττική, όλα τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα και έχουν εμπειρία στη διαχείριση της πανδημίας καθώς το τρίτο κύμα χτυπά την Αττική τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Γιάννης Καλομενίδης πνευμονολόγος στο ΝοσοκομείοΕυαγγελισμός” και επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Ανέφερε επίσης ότι μετά από εφημερία στο νοσοκομείο η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου ονομάζεται πλέον κλινική Covid ενώ η ΜΑΦ χρησιμοποιείται πλέον σαν ΜΕΘ.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες στο λεκανοπέδιο. «Στην Αττική δεν θα αιφνιδιαστούμε όπως συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα. Βοηθά και το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν εμβολιαστεί και έτσι δεν θα απουσιάζουν από τα νοσοκομεία στην κορύφωση της μάχης», είπε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ανοσία της αγέλης εκτίμησε ότι θα έχει επιτευχθεί το φθινόπωρο.

Δύσκολα τα πράγματα.

Στο 3,53 ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια ώρα ο δείκτης θετικότητας παραμένει κοντά στο όριο συναγερμού δείχνοντας ότι το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Και αυτό γιατί μετά από 46.065 τεστ που έγιναν είναι στο 3,53 με την ανησυχία φυσικά να συνεχίζεται.

Το όριο που έχουν θέσει οι ειδικοί είναι το 4, η χώρα μας βρίσκεται λίγο πιο κάτω, ωστόσο το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο καθημερινά δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της πανδημίας έχουν γίνει στη χώρα μας 5.209.532 τεστ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share