Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Προσοχή στο SMS στο 13033: Αυτό είναι το ωράριο των σούπερ μάρκετ για το Σαββατοκύριακο

Παραμένουν κι αυτά σε ειδικό καθεστώς

27 Φεβρουαρίου 2021 10:22
Προσοχή στο SMS στο 13033: Αυτό είναι το ωράριο των σούπερ μάρκετ για το Σαββατοκύριακο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζεται κανονικά στην Αττική ελέω κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση μέσω του Νίκου Χαρδαλιά, με το ωράριο των σούπερ μάρκετ να βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς για το Σαββατοκύριακο, κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται προσοχή για την αποστολή του SMS στο 13033.

Καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 18:00 έως τις 05:00, τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία λειτουργούν με ωράριο από τις 07:00 έως τις 17:00. Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ έχουν ωράριο λειτουργίας από τις 08:00 έως τις 20:00 με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Οι καταναλωτές για να πάνε σε κάποιο σούπερ μάρκετ, πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]») ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Κορωνοϊός: Με αυτό τον τρόπο πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ το Σαββατοκύριακο

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share