Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Διέγραψε η ΝΔ τα δύο στελέχη που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς

Έπρεπε να γίνει

26 Φεβρουαρίου 2021 21:32
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Διέγραψε η ΝΔ τα δύο στελέχη που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου εδώ και λίγους μήνες έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στη χώρα για να αρχίσει να υπάρχει ανοσία τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι το Σύστημα Υγείας φαίνεται να βρίσκεται στα ύψη όπου και αυτό έδειξαν τα πρόσφατα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε διαγραφή δύο ατόμων διότι έκαναν το εμβόλιο του κορωνοϊού εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη.

Τους διέγραψε η Νέα Δημοκρατία.

Κορωνοϊός: Η διαγραφή των ατόμων από τη ΝΔ

Ειδικότερα την αναστολή της κομματικής ιδιότητας των Δήμητρα Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την φερόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς στα ιδρύματα «Άγιος Δημήτριος» και «Άγιος Παντελεήμονας» στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση για την οποία έχει παρέμβει ο εισαγγελέας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των δύο στελεχών.

Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ζέρβας, απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Μέσω ανακοίνωσης, δε, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Κορωνοϊός: Αγοράκι 5 ετών νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με σπάνιο υπερφλεγμονώδες σύνδρομο

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες να σταματήσει η εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που στην Ελλάδα ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού που το είχε ο ασθενής 0.

Συγκεκριμένα ένα αγοράκι 5 ετών με υψηλά αντισώματα του κορωνοϊού νοσηλεύεται σε ΜΕΘ διότι έχει σπάνιο υπερφλεγμονώδες σύνδρομο.

Δύσκολη η κατάσταση με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση του αγοριού

Ειδικότερα ένα αγόρι μόλις πέντε ετών δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων». Το παιδί πάσχει από ένα σπάνιο πολυσυστημικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), το οποίο εμφανίζεται στα παιδιά, 4-6 εβδομάδες μετά τη νόσησή τους από κορvνοϊό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Πρόκειται για ένα σύνδρομο που δημιουργεί καρδιολογικά προβλήματα. Ο 5χρονος δεν νοσεί με κορωνοϊό, όμως έχει υψηλά αντισώματα Covid-19.

Τι είναι το MIS-C πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά

Το εν λόγω σύνδρομο (MIS-C πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά) μοιάζει με τη νόσο Καβασάκι, και είχε ανησυχήσει για πρώτη φορά την επιστημονική κοινότητα πέρσι την άνοιξη, όταν εντοπίστηκε αρχικά στις ΗΠΑ και κατόπιν και στην Ευρώπη σε περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο του νέου κορονοϊού ήταν βαρύ.

Οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλήξει κατά πόσο υπάρχει αιτιολογική συσχέτισή του συνδρόμου με την Covid-19εκτός από χρονική.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου MIS-C – που συνήθως εμφανίζονται σε παιδιά και νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα- διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικά μοιάζουν με εκείνα της σπάνιας νόσου Καβασάκι, η οποία προκαλεί κυρίως φλεγμονή στα τοιχώματα των αρτηριών και των άλλων αιμοφόρων αγγείων, κάτι που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι πυρετός, πόνοι στην κοιλιά, εμετοί, διάρροια, εξανθήματα στο δέρμα, κόπωση κ.α.

Δυσκολεύουν τα πράγματα.

Η αιτία της Καβασάκι (από την οποία πάσχουν μόνο ένα έως τρία παιδιά ανά 10.000 στις δυτικές χώρες) είναι ένα μυστήριο και το ίδιο ισχύει για το νέο σύνδρομο.

Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος τους απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, η οποία γυρνάει «μπούμερανγκ» στον οργανισμό τους.

Στα μικρά παιδιά –που έχουν μέση ηλικία επτά ετών, σύμφωνα με ιταλική έρευνα από γιατρούς του Μπέργκαμο- τα συμπτώματα του νέου συνδρόμου μοιάζουν περισσότερο με εκείνα της Καβασάκι, ενώ οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες εμφανίζουν πιο έντονη φλεγμονώδη αντίδραση στον κορωνοϊό, η οποία απειλεί σοβαρότερα την καρδιά τους και άλλα όργανα, σύμφωνα με άλλη αμερικανική έρευνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share