Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Έφθασε στις φυλακές της Τρίπολης ο σκηνοθέτης

Σε ποια πτέρυγα θα τοποθετηθεί

26 Φεβρουαρίου 2021 16:29
Δημήτρης Λιγνάδης: Έφθασε στις φυλακές της Τρίπολης ο σκηνοθέτης
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη που κατηγορείται για βιασμούς και παιδεραστία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας δύο ακόμη καταγγελίες που αναφέρουν για βιασμό που έχει πράξει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης από το πρωί είχε ξεκινήσει να μεταφέρεται στις φυλακές της Τρίπολης για την προφυλάκιση του.

Έφθασε στις φυλακές της Τρίπολη ο σκηνοθέτης.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η άφιξη του στις φυλακές

Ειδικότερα η μεταγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε εκτάκτως σήμερα γιατί το επόμενο δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για την Δευτέρα. Έφτασε πριν από λίγο σύμφωνα με την ΕΡΤ στις φυλακές της Τρίπολης το ειδικό βαν του Μεταγωγών με επιβάτη τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από το όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις συγκεκριμένες φυλακές. Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Έφθασε στις φυλακές ο Λιγνάδης.

Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. στον κρατούμενο έγινε θερμομέτρηση και rapid test. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μείνει σε ένα κελί 8 τετραγωνικών επί 7 ημέρες σε καραντίνα όπως προβλέπεται και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η φυλακή της Τρίπολης όπως και αυτή των Γρεβενών διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσε ο 37χρονος ηθοποιός που κατηγορείται για τον βιασμό του Δημήτρη Ανθή - Τι ανέφερε

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για τις καταγγελίες προς αυτόν για βιασμό.

Σημειώνεται ότι δύο νέες καταγγελίες για τον γνωστό σκηνοθέτη βγήκαν στο φως της δημοσιότητας όπου έχουν να κάνουν πάλι με βιασμό.

Συγκεκριμένα ένας 37χρονος ηθοποιός που συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε σχετικά με τις κατηγορίες βιασμού που υπάρχουν του Δημήτρη Ανθή.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με την υπόθεση Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η κατάθεση του 37χρονου ηθοποιού

Ειδικότερα ο 37χρονος, σήμερα, ηθοποιός ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης του Δημήτρη Λιγνάδη και, σύμφωνα με τον Δημήτρη Άνθη που έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του για βιασμό, είναι το τρίτο πρόσωπο που ήταν παρών στον βιασμό του Νίκου Σ. από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο ηθοποιός που κατηγορείται, αρνείται τα πάντα και χαρακτηρίζει ψευδείς τους ισχυρισμούς του σεφ Δημήτρη Άνθη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο Δημήτρης Άνθης, γνωρίστηκε με τον 37χρονο ηθοποιό στο μπαρ όπου δούλευε εκείνος (μαζί με τον αδερφό του καταγγέλλοντος) και ένα βράδυ πήγαν μαζί στο σπίτι του ηθοποιού κι εκείνος τον βίασε.

Σύμφωνα με το tlife.gr παρουσίασε αποκλειστικά κομμάτι των έγγραφων εξηγήσεων του 37χρονου ηθοποιού.

«Φτάσαμε σπίτι μου, κάτσαμε να χαλαρώσουμε και κάποια στιγμή ο εγκαλών μου ομολόγησε ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου και ζήτησε να με φιλήσει. Εν συνεχεία πήγαμε στο υπνοδωμάτιο, βγάλαμε τα ρούχα μας και ξεκίνησε η κατ’ ουσίαν ερωτική πράξη. Είμασταν συνομήλικοι και οι δύο 20 ετών και προφανώς άπειροι. Κάναμε σεξ και μετά αισθανθήκαμε και οι δύο παντελώς αμήχανα.

Του είπα ότι έχω μάθημα το πρωί και έπρεπε να ξυπνήσω και εκείνος μου είπε ότι έπρεπε να γυρίσει σπίτι του. Κατεβήκαμε μαζί γιατί η ώρα ήταν περασμένη, περιμέναμε ταξί, αστειευόμασταν μεταξύ μας μέχρι να έρθει ταξί, είπαμε καληνύχτα και επέστρεψα στο σπίτι μου για να κοιμηθώ. Τα επόμενα βράδια που δούλευα στο μπαρ, ο εγκαλών ερχόταν στο μαγαζί μιλούσαμε λίγο αλλά γενικά εντός του μαγαζιού δεν επιτρεπόταν οικειότητα με τους πελάτες.

Μεγαλώνουν οι εξελίξεις με την υπόθεση Λιγνάδη.

Δεν γνωρίζω πώς εξέλαβε ο εγκαλών αυτή μου τη στάση. Εγώ επαναλαμβάνω, σταμάτησα την εργασία μου στο εν λόγω μαγαζί τον Δεκέμβριο του 2004 επειδή δεν άντεχα τα ωράρια του Σαββατοκύριακου αφού το μαγαζί οργάνωνε πάντα θεματικά πάρτυ και οι σερβιτόροι διακοσμούσαμε από νωρίτερα, πέραν του ωραρίου τον χώρο όπως και στο κλείσιμο του μαγαζιού ξεστολίζαμε το μαγαζί με αποτέλεσμα να τελειώνουμε πολύ αργά και πέραν του ωραρίου.

Συνεπώς αναζήτησα καλύτερο ωράριο εργασίας και βρήκα εργασία σε ένα μαγαζί στου Ψυρρή και εργάστηκα μέχρι το καλοκαίρι του 2005. Τον εγκαλούντα και τον αδερφό του τους έχω συναντήσει 2-4 φορές μέσα στα 17 χρόνια που έχουν περάσει και πάντα ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Άνθη, η σεξουαλική κακοποίησή του έγινε στο σπίτι του 37χρονου ηθοποιού στην περιοχή της Ομόνοιας. Από την πλευρά του, ο 37χρονος υποστηρίζει πως δεν έμενε ποτέ στην εν λόγω περιοχή. «Πέραν του ψεύδους για τη λειτουργία του μαγαζιού, εγώ το 2006 και συγκεκριμένα για 3 μήνες πριν από τη ψευδή ημερομηνία που έχει αναφέρει ο μηνυτής, κατοικούσα στην Αγία Παρασκευή. Με την περιοχή της Ομόνοιας δεν με συνδέει τίποτα, όπως και κανέναν από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μου».

Ακόμα, ο καταγγελλόμενος ηθοποιός ισχυρίζεται ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τις αρχές Απριλίου εργαζόταν ως ταξιθέτης σε θέατρο του κέντρου ενώ παράλληλα φοιτούσε στο τρίτο έτος της σχολής του εθνικού θεάτρου. Τον Μάιο σταμάτησε να δουλεύει επειδή είχε εξετάσεις.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share