Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των καταγγελλόμενων (Video)

Επιτίθεται στα θύματα λέει ο δικηγόρος τους

26 Φεβρουαρίου 2021 12:27
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των καταγγελλόμενων (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Οι μαρτυρίες τριών ανθρώπων οι οποίοι περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στον εισαγγελέα, τα όσα ισχυρίζονται ότι βίωσαν στα χέρια του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, ή τα όσα ισχυρίζονται ότι τους είχε ο ίδιος εκμυστηρευτεί για τις φερόμενες πράξεις του. Παράλληλα, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Η πρώτη καταγγελία

Η πρώτη καταγγελία προέρχεται από έναν νεαρό, 23 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορεί τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ότι τον κακοποίησε, όταν ο καταγγέλλων ήταν μόλις 17 ετών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης, στις 9 Αυγούστου 2015, τον παρέσυρε σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο και τον βίασε.

«Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. Εγώ ξάπλωσα μπρούμυτα για να κοιμηθώ, φορώντας μπλούζα, εσώρουχο και σορτσάκι. Κάποια στιγμή μπήκε στο δωμάτιό μου ο Δημήτρης Λιγνάδης, με ακινητοποίησε με τα χέρια του κρατώντας τα πόδια μου… Με αιφνιδίασε δεν την ήθελα αυτήν την ενέργεια και ήθελα να σταματήσει… Δεν μπόρεσα να κουνηθώ έτσι όπως με είχε σφίξει με τα χέρια του, δεδομένου ότι ήμουν πολύ αδύνατος και αδύναμος -52 κιλά- ενώ αυτός ήταν πολύ δυνατός… Όλο αυτό διήρκησε 6-7 λεπτά…».

Τέσσερις μήνες αργότερα, όπως φέρεται να αναφέρει, κι ενώ οι σχέσεις με την οικογένειά του είχαν υποστεί σοβαρότατη ρήξη, μην έχοντας επιλογή διαμονής, καταφεύγει για 20 ημέρες στο σπίτι του σκηνοθέτη.

Εκεί, βλέπει να υπάρχει ένα ανήλικο αγόρι να κάνει τις δουλειές στον Δημήτρη Λιγνάδη, που κάπνιζε και έπινε τζιν.

«Με βίασε στο σπίτι του»

Ο δεύτερος νεαρός, ηλικίας σήμερα 25 ετών, μηνύει τον σκηνοθέτη για βιασμό που ισχυρίζεται ότι έγινε όταν ήταν 14 ετών, τον Αύγουστο του 2010, στο σπίτι του σκηνοθέτη στην Αθήνα.

Όπως φέρεται να αναφέρει στη μήνυσή του, λίγο πριν τον βιάσει του έδωσε ποτό, που του προκάλεσε παράλυση.

«Όταν βρέθηκα στο διαμέρισμά του καθίσαμε σε έναν καναπέ, µου έβαλε ένα ποτό, που µου είπε ότι ήταν τζιν και µου έδωσε να καπνίσω ένα τσιγαριλίκι. Ξαφνικά, έπειτα από δύο γουλιές ποτού και πριν ακόμη τελειώσω το τσιγάρο, ένιωσα µια υπερβολική έξαψη, αφόρητη ναυτία, τρομερή ζάλη.

Παρέλυσα σε ολόκληρο το σώµα µου κι άρχισα να χάνω την επαφή µε το περιβάλλον, να σβήνω κυριολεκτικά. ∆εν είχα δύναμη να κουνήσω ούτε τα βλέφαρά µου κι ανέπνεα µε δυσκολία. Έγειρα πάνω στον καναπέ, νιώθοντας απερίγραπτο πανικό και φόβο, ότι θα πεθάνω. Οι αισθήσεις µου µε εγκατέλειπαν».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 25χρονου, όταν πλέον δεν μπορούσε να αμυνθεί, ο γνωστός ηθοποιός τον κακοποίησε σεξουαλικά.

«Το τελευταίο πράγμα που αντιλήφθηκα και µου είχε έκτοτε εντυπωθεί ανεξίτηλα στη µνήµη µου είναι τον µηνυόµενο να έχει γονατίσει µπροστά στο πρόσωπό µου, να µου πιέζει µε το ένα χέρι της σιαγόνες µου για να τις ανοίξει… ∆εν γνωρίζω τι άλλο µου συνέβη εκείνο το βράδυ διότι λιποθύμησα. Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις µου ήµουν γυµνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξημερώσει. Σηκώθηκα µετά βίας, η ναυτία που ένιωθα ήταν απερίγραπτη κι όλο µου το σώµα πονούσε. Ντύθηκα όπως όπως και τρεκλίζοντας όρµησα προς την πόρτα της εξόδου».

Η μάρτυρας «κλειδί»

Η τρίτη κατάθεση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε από μία γυναίκα 40 ετών, η οποία ισχυρίζεται ότι μετά από μια σύντομη σχέση με τον ηθοποιό στα 22 της, έφυγε από την Αθήνα αλλά διατήρησε φιλική επαφή μαζί του τα χρόνια που ακολούθησαν.

Όπως υποστήριξε, έβλεπε να τον επισκέπτονται στο σπίτι του διάφορα ανήλικα άτομα ενώ θυμάται κι ένα πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό, στις αρχές του 2007, στο σπίτι του στην Επτανήσου.

«Με πήρε ο Λιγνάδης στο δωμάτιο όπου γδύθηκε και μου ζήτησε να κάνουμε έρωτα, αλλά για να ‘ολοκληρώσει’ έπρεπε να συμμετέχει και ο νεαρός, ένα αγόρι, που είχα δει έξω στο σαλόνι. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε ‘κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό’. Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα…».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι η επόμενη επικοινωνία που είχε με τον σκηνοθέτη ήταν το 2016, όταν της τηλεφώνησε και της είπε ότι είναι ευτυχισμένος καθώς δίπλα του έχει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον οποίο της έδωσε στο τηλέφωνο.

«Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη τον ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Του είπα ότι είναι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί του».

Η συγκεκριμένη γυναίκα μάλιστα, φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν και απειλές από τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, ενώ, όπως είπε, πολλοί από τον χώρο του θεάτρου γνώριζαν για αυτές του τις πράξεις.

«Ο Λιγνάδης επιτίθεται στα θύματα»

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος θυμάτων, σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος επιτίθεται στα θύματα, ενώ σχετικά με τις καταγγελίες της υπεράσπισης Λιγνάδη ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι τέτοιες κατηγορίες εναντίον του είναι ανυπόστατες.

«Συκοφαντική η κατηγορία εναντίον μου».

«Άσφαιρα», χαρακτήρισε ο κ. Βλάχος τα όπλα της υπεράσπισης Λιγνάδη, καθώς όπως σημείωσε: «οι αιτιάσεις που εξέφραζε η πλευρά του κατηγορουμένου ως προς την ακυρότητα της διαδικασίας, ήταν νομικώς αβάσιμες».

Ο συνήγορος των καταγγελλόντων επισήμανε ότι σπιλώνονται τα θύματα από την υπερασπιστική γραμμή Λιγνάδη, ενώ υπάρχει ακόμη μέλλον στην υπόθεση, αφού η υπεράσπιση των θυμάτων θα καλέσει επιπλέον μάρτυρες να καταθέσουν.

«Ουδεμία σχέση έχω με το ΣΕΗ»

Αναφερόμενος στη δεύτερη κατηγορία εναντίον του για σχέσεις με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο συνήγορος των θυμάτων τόνισε ότι: «ουδεμία σχέση είχα ποτέ με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου ούτε ένα από τα μέλη του», ανέφερε ο κ. Βλάχος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share