Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπύρος Μπιμπίλας: «Έχουμε δεχθεί και νέες καταγγελίες - Θα καταθέσουμε και άλλον φάκελο» (Video)

Όλα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ

25 Φεβρουαρίου 2021 22:48
Σπύρος Μπιμπίλας: «Έχουμε δεχθεί και νέες καταγγελίες - Θα καταθέσουμε και άλλον φάκελο» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σπύρος Μπιμπίλας: Ανοικτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί και άλλος φάκελος στην εισαγγελία που αφορά κακοποιήσεις, άφησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «κάθε μέρα δεχόμαστε» και ξεκαθάρισε πως οι καταγγελίες δεν αφορούν απαραίτητα βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στο πλαίσιο του εργασιακού βίου στο θέατρο.

Παράλληλα ανέφερε πως γνωρίζει περιπτώσεις- ειδικά ανερχόμενων ηθοποιών- που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και διστάζουν να το αναφέρουν φοβούμενοι μη χάσουν την δουλειά τους. «Eμείς ως σωματείο ηθοποιών έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και αφού έχει αρχίσει να χαράσσεται ο δρόμος μέσα από αυτήν, θα περιμένουμε με σύνεση και καρτερία να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές και απηύθυνε έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένα δράση.

Σπύρος Μπιμπίλας: Η σαρκαστική απάντηση στον Δημήτρη Λιγνάδη για το «μέτριος ηθοποιός» (photos)

Την αναφορά στο όνομά του, ως «μέτριο ηθοποιό», όπως διατυπώθηκε στο απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη, θέλησε να σχολιάσει μέσω Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, απαριθμώντας τους σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης με τους οποίους έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, στο απολογητικό υπόμνημα προς την ανακρίτρια του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θέατρου, ο ίδιος αναφέρεται στην αντιπαράθεσή του με τη διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Σπύρος Μπιμπίλας και Δημήτρης Λιγνάδης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σχολίασε πριν λίγο στην ανάρτησή του στο Facebook: «Το πανταχόθεν βαλλόμενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει...

Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμό. Αυτο μας τιμά και μας χαροποιεί εμάς τους "μέτριους", που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασσεν, Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Κακλέας, Γιώργος Μεσσάλας, Κοραής Δαμάτης, Πέτρος Ζούλιας, Ελένη Μαβίλη, Νίκος Ζερβός, Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Τώνια Μαρκετάκη, Νίκος Νικολαΐδης, Λίλυ Μελεμέ, Κώστας Χαραλάμπους, Κάρολος Ζωναράς, Κώστας Λυχναράς, Μάριος Ρετσίλας και τόσοι άλλοι... Η άνοιξη θα ξανάρθει....».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share